Nový Opel Zafira Life je dodávka pod taktovkou PSA. Bude také elektrická verze

1
Nový Opel Zafira Life je dodávka pod taktovkou PSA. Bude také elektrická verze
  • K Peugeotu Traveller, Citroënu SpaceTourer a Toyotě ProAce se přidává čtvrtá osobní dodávka Opel Zafira Life
  • Začátkem roku 2021 uvede Opel na trh i čistě elektrickou verzi Zafiry Life

Novým modelem Zafira Life Opel pokračuje v implementaci svého strategického plánu PACE!“, říká Michael Lohscheller, generální ředitel automobilky Opel. „Do konce roku 2020 uvedeme na trh celkem 8 nových či výrazně modernizovaných modelů – včetně nové generace bestselleru Corsa. Už v prvním pololetí začneme přijímat objednávky na dva elektrifikované modely Opel: plně elektrickou verzi modelu Corsa, která bude plnohodnotným elektrickým automobilem pro každého, a Grandland X, který vyjede jako plug-in hybrid. Opel bude zkrátka elektrifikovaný.“

Opel Zafira Life

Na výběr je ze tří délek a dvou rozvorů náprav. I ta nejmenší varianta pak nabídne místo až pro devět cestujících. Pokud u osobní verze vyházíte všechna zadní sedadla, získáte 3 397 litrů pro zavazadla či jiný náklad. Motorová paleta bude taktéž od PSA v čele s dvoulitrovým dieselem o výkonu až 180 koňských sil a s osmistupňovou automatickou převodovkou. Hned od zahájení prodeje bude možné objednat si Zafiru Life i s pohonem všech kol 4×4, kdy systém pohonu všech kol bude dodávat specializovaná firma Dangel. Začátkem roku 2021 uvede Opel na trh i čistě elektrickou verzi Zafiry Life, která bude představovat další milník na cestě k elektrifikaci značky.

Opel Zafira Life

Z výbavových prvků nechybí například elektrické boční posuvné dveře s funkcí kopnutí pod rohem zadního nárazníku či sedmipalcový displej infotainmentu. Na začátku roku 2021 chce Opel nabídnout i elektrickou variantu. K oficiální premiéře standardní verze dojde 18. ledna na autosalonu v Bruselu. Objednávky startují v únoru. Následovat by měla také premiéra čistě užitkové varianty.

Diskuze ke článku
Jirka
Škoda toho nesmyslného voliče automatické převodovky :-(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze