Grandland X plug-in hybrid a elektrická Corsa. Opel začíná elektrifikovat ve velkém

Grandland X plug-in hybrid a elektrická Corsa. Opel začíná elektrifikovat ve velkém
  • Grandland X plug-in hybrid a plně elektrická Corsa nové generace dorazí již v příštím roce
  • Elektrická verze Opelu Mokka X se ukáže v roce 2020
  • Následně pak dorazí elektrická dodávka Opel Vivaro

Rok 2019 bude pro Opel významným obdobím. Německá automobilka v tomto roce nejen oslaví 120 let výroby automobilů, ale začne ve velkém i s elektrifikací svého modelového portfolia. Už v prvním pololetí roku 2019 se objeví plně elektrická Corsa nová generace a kompaktní SUV model Grandland X s plug-in hybridním pohonem. „Opel bude elektrický!“ potvrzuje Michael Lohscheller, generální ředitel automobilky Opel. „To jsme oznámili před časem při prezentaci našeho strategického rozvojového plánu a už zanedlouho začneme elektrifikované modely skutečně nabízet zákazníkům.“

Opel Grandland X

Velkým impulzem budoucího roku bude uvedení Corsy nové generace. Tento bestseller třídy malých vozů, který se poprvé představil v roce 1982, vyjede v příštím roce ve své úplně nové generační podobě a nabídka bude obsahovat i ryze elektrickou verzi. A ředitel Lohscheller slibuje konkurenceschopnou cenu: „Corsa nové generace zpřístupní elektrickou mobilitu masám zákazníků, bude to skutečný elektromobil pro nejširší spektrum obyvatel.“ Plug-in hybrid Grandland X, který bude Opel vyrábět ve svém závodě v německém Eisenachu, je určený zákazníkům, kteří hledají prostor a SUV charakter. Hybridní pohon vozu bude disponovat výkonem až 221 kW a bude propojený se systémem e-All Wheel Drive.

Také Vivaro se v příštím roce objeví v nové generační podobě. Tento model nabídne od roku 2020 rovněž elektrickou verzi. A stranou elektrifikace nezůstane ani subkompaktní SUV Mokka X, která se začne vyrábět v roce 2020. „ Pro elektrifikaci našeho modelového portfolia děláme opravdu maximum,“ říká ředitel Opelu Michael Lohscheller.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze