Opel ukázal facelift Corsy. Dostala víc elektrických kilometrů a nové hybridy

Opel ukázal facelift Corsy. Dostala víc elektrických kilometrů a nové hybridy
Fotografie: Opel
  • Corsa po faceliftu výrazně rozšíří nabídku elektrifikovaných pohonů
  • Historickou novinkou jsou mildhybridní motorizace
  • Přibyde také nová verze plně elektrické výzbroje

Opel Corsa vznikl v roce 2019 na platformě Stellantis STLA Small a Opel nabídl vedle konvenčních zážehových tříválců a vznětových čtyřválců také plně elektrickou verzi Corsa-e. Po čtyřech letech nastal čas faceliftu, který čtyřmetrovému hatchbacku přisoudil příď ve stylu Opel Vizor, jaký už známe z Astry či Mokky. Corsa by tak měla nejen lépe vypadat, ale i přiznávat příbuznost s ostatními modely značky na první pohled. Nová příď totiž zcela změnila vzhled ve prospěch plné, leskle černé masky se světlomety, které na ni plynule navazují. Vzadu se naopak nezměnil žádný karosářský díl, ale nápis Corsa byl v dnešní době zmatení značek a devalvace identity zvětšen a roztažen přes celé páté dveře tak, aby si jej pokud možno každý zapamatoval. Aby bylo obvyklému rozsahu faceliftu učiněno zadost, došlo i na novou šeď Grafik, která se zároveň stává launchovacím odstínem.

Základní kontury se nemění, nová příď však zvýšila počet segmentů v maticových světlometech z 8 na 12 v každém modulu

Uvnitř se rovněž modernizovalo v mezích zvyklostí a rozumných nákladů, takže salón nabízí jiné čalounění, nový volant a hlavici řadicí páky (u manuálních převodovek). Pořádnou vzpruhu dostala multimédia v podobě digitální platformy Snapdragon, která výrazně navýšila grafické možnosti i výkon infozábavy. 10" dotykový displej tak může zobrazovat nejen přepracované menu, ale i obraz jakostnější couvací kamery či Android Auto + Apple CarPlay, které jsou poprvé bezdrátové a rovnou přidávají další novinku v podobě indukční dobíječky mobilů. Rozšíření a aktualizace se dočkala rovněž nabídka jízdních i bezpečnostních asistentů.

To nejzajímavější se ale tradičně odehrálo pod kapotou. Tam se nastěhoval zcela nový 48V mild hybrid zatím neupřesněných parametrů, který podle našich informací nahradí diesel, jehož prodeje zůstaly daleko za očekáváním. Druhou novinkou je doplnění stávajícího plně elektrického pohonu s motorem 136 k a baterií 50/45 kWh (brutto/netto) novým, výkonnějším a úspornějším. Ten už známe z Peugeotu e-2008, takže se i pod kapotou Opelu můžeme těšit na 156 k a baterii 54/51 kWh s dojezdem až 402 km a nabíjecí dobou 30 minut. Zároveň s tím dostane elektrická verze nové jméno po vzoru větší Astry. Rozlučme se tedy s Corsou-e a přivítejme Corsu Electric.

Inovovaná Corsa se začíná již vyrábět a na trhu se objeví ještě letos. Přesné datum ani ceník zatím neznáme.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze