Nový DeLorean, plánovaný elektrický kombík VW, BMW iX1 a novinky ze světa nabíjení

fNews #177
Nový DeLorean, plánovaný elektrický kombík VW, BMW iX1 a novinky ze světa nabíjení
Fotografie: DeLorean
  • Nový elektrický DeLorean se představil
  • Volkswagen pracuje na elektrickém kombi ID. 7
  • BMW představilo kompaktní elektromobil iX1
  • Nabíjení bude dražší, ale nabíjecí stanice přibývají

Vítejte u 177. dílu fNews. V tomto pořadu každý týden shrnujeme nejzajímavější novinky z elektromobility. Tentokrát se podíváme na nový DeLorean, který dostane elektrický pohon. Dále se zastavíme u plánovaného elektrického kombíku Volkswagenu a nového kompaktního SUV BMW iX1. Poté zakončíme novinkami z oblasti nabíjení elektromobilů.

fNews #177 – Nový DeLorean, plánovaný elektrický kombík VW, BMW iX1 a novinky ze světa nabíjení

Podcast v audio formě

Začneme u sportovního elektrického kupé slavné značky DeLorean. Se svým předchůdcem sice kromě značky a křídlových dveří nemá mnoho společného, ale vypadá opravdu dobře a avizované parametry také nejsou špatné. Posuďte sami: zrychlení na stovku okolo 3 sekund, maximální rychlost přibližně 250 kilometrů v hodině nebo dojezd okolo 500 kilometrů. Chtěli byste takové auto?

Od opravdu rychlého elektromobilu spíše pro zábavu se přesuneme k praktičtějšímu. Na trhu zatím chybí elektrický kombík, ale jeden takový připravuje Volkswagen. Design má vycházet ze studie ID. Space Vizzion, která se představila v roce 2019, a sériový model by měl dorazit v roce 2025. Kromě kombíku s označením ID. 7 Tourer bychom se měli dočkat sedanu ID. 7, půjde tedy o elektrickou alternativu k modelu Passat.

V Německu ještě zůstaneme, ale přesuneme se na jih do Mnichiova. Automobilka BMW totiž představila novou generaci nejmenšího SUV X1, od kterého bude k dispozici i plug-in hybrid a elektromobil. Poslední jmenovaný pohon ponese označení iX1 a po ukončení výroby modelu i3 se stane nejmenším elektromobilem této bavorské značky.

Zakončíme u možností nabíjení nejen v Česku. V této oblasti je novinek více a ne všechny jsou pozitivní. Například výrazné zdražení nabíjení ČEZu od 1. června určitě elektromobilisty nepotěší. Ale abychom zakončili pozitivně, tak E.ON spouští zahraniční roaming a plánuje další ultrarychlé huby a stanice přibývají i v síti PRE. Konkrétně byly spuštěny stanice u kongresového centra a brzo se dočkáme výrazného navýšení nabíjecích bodů v nákupních centrech Harfa a Galerie Butovice. Aktuální stav nabíjecí infrastruktury naleznete v naší mapě nabíjecích stanic nebo mobilní aplikaci Kde Nabít.

Aby vám neunikla žádná novinka, můžete sledovat fDrive.cz na sociálních sítích Facebook, Twitter a Instagram, případně odebírat náš kanál novinek v aplikaci Telegram.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze