Pražská obchodní centra Galerie Harfa a Butovice dostanou nálož nabíječek od PRE

1
Pražská obchodní centra Galerie Harfa a Butovice dostanou nálož nabíječek od PRE
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • V Galerii Harfa přibude 16 nabíjecích AC bodů
  • Obdobný počet se chystá také v Galerii Butovice

Pražská energetika chystá velké zvýšení počtu nabíjecích stanic v některých pražských obchodních centrech. Reaguje tak na velkou poptávku po nabíjení a zvyšující se počet elektromobilů a plug-in hybridů. Před dokončením je zvýšení počtu nabíjecích míst v Galerii Harfa v pražské Libni. Zatímco dosud byly k dispozici pouze dva 22kW AC nabíjecí body, nově jich budou mít elektromobilisté rovnou 16. Obchodní centrum pro nabíjení vyhradí celou jednu sekci podzemních garáží v -1. patře. Nabíjecí stanice jsou již osazeny a brzy budou uvedeny do provozu. Současný nabíjecí sloupek v -2. patře bude demontován.

Budovaný dobíjecí hub v pražské Galerii Harfa

Výrazné zvýšení počtu nabíjecích stanic se mimo jiné chystá také v Galerii Butovice, kde dosud byla k dispozici čtveřice nabíjecích bodů s AC nabíjením. Nově by měl být k dispozici podobný počet jako v Galerii Harfa, přesný počet je ale ještě v řešení. Realizace se plánuje na druhou polovinu letošního roku.

Diskuze ke článku
Alex Ander
Alex Ander
Naposledy upraveno: 1. 6. 2022 23:01
Skoda, ze jen AC… I hodinovy nakup kolikrat nestoji za vytazeni kabelu na AC. A vzhledem k tomu, ze zadna jina dlouhodoba zabava tam neni (jako napriklad kino na Slicine), tak si nejsem jist tou investici.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze