DeLorean Alpha5 se veřejně představil na Pebble Beach

1
DeLorean Alpha5 se veřejně představil na Pebble Beach
Fotografie: DeLorean
  • Zrychlit z 0 na 100 km/h by auto mělo okolo 3 sekund
  • Dojezd vozu se díky 100kWh baterii odhaduje na 500 km
  • Uvnitř nepočítejte s 5 místy k sezení, ale s prostorem jen pro 4 osoby

V květnu byl slavnostně představen DeLorean Alpha5, ale po představení začala u většiny lidí panovat skepse, zda společnost naváže na legendu z minulého století a auto, které výrazně proslavilo otevírání dveří ve tvaru motýlích křídel. Nyní tu však máme oficiální světovou premiéru stále jen konceptu Alpha5, jelikož vozidlo ještě nemá potřebná schválení pro provoz na pozemních komunikacích.

Pokud jde o nově představený model Alpha5, má k pohonu připravenou 100kWh baterii, z 0 na 100 km/h se dostane okolo 3 sekund a na 142 km/h je za 4,35 sekund, nejvyšší rychlost je elektronicky omezena na 249 km/h a odhadovaný dojezd atakuje hranici 500 kilometrů na plně nabitou baterii.

Z pohledu designu má vůz na zadní straně světelný pás po celé šířce, podsvícené je i logo DeLorean, vzadu najdeme i žaluziové krytí zadního okna, vůz stojí na obřích kolech, vepředu je masivní kapota a na pravém blatníku u dveří řidiče najdeme nabíjecí konektor CCS. Uvnitř auta jsou pak k dispozici čtyři oddělené sedačky, celým středem prochází středový panel s množstvím odkládacích míst a mezi spolujezdcem a řidičem je doplněn o velký dotykový displej. Pod volantem pak nehledejte žádné páčky na blinkry nebo stěrače, jelikož je vše na něm a pod ním jsou jen pádla rekuperace. Ovládání světel najdete na levé hraně přístrojového štítu, který je také digitální. Velmi zajímavou věcí je klíček od vozu, který vypadá jako fitness náramek na ruku.

Kromě tohoto modelu se má v blízké době objevit také Alpha2, což bude malé dvoumístné superrychlé kupé inspirované Corvettou. Alpha3 by měla představovat futuristický sedan s vzhledem fastbacku a dvojicí masivních dveří z každé strany, které se budou otevírat směrem nahoru. Nakonec uvidíme i Alphu4, což bude velké SUV poháněné vodíkovým článkem a otevírání dveří bude stejné jako známe u Tesly Model X, tedy přední klasicky a zadní budou křídla.