Nejrychlejší Lucid Air, odhalený DeLorean Alpha5 a nejlevnější Tesla Model Y

fNews #189
Nejrychlejší Lucid Air, odhalený DeLorean Alpha5 a nejlevnější Tesla Model Y
Fotografie: DeLorean
  • Lucid představil nejrychlejší verzi modelu Air s označením Saphire
  • Elektromobil DeLorean Alpha5 se představil na Pebble Beach
  • Nejlevnější Tesla Model Y je na Slovensku mnohem levnější

Vítejte u 189. dílu fNews, tedy pořadu, ve kterém každý týden shrnujeme nejzajímavější novinky z elektromobility. Tentokrát to bude hlavně o rychlých elektromobilech, ale i o jednom levném, nebo alespoň levnějším. Podíváme se na nejrychlejší Lucid Air, nový DeLorean Alpha5 a nejlevnější Teslu Model Y.

fNews #189 – Nejrychlejší Lucid Air, odhalený DeLorean Alpha5 a nejlevnější Tesla Model Y

Podcast v audio formě

Stejně jako minulý týden začneme v Americe, dokonce i v Kalifornii, ovšem ne u Tesly, ale u jejího největšího konkurenta. Lucid totiž představil nejrychlejší verzi modelu Air s označením Sapphire. Na stovku se rozjede za 2 sekundy a na 160 kilometrů v hodině mu to trvá další dvě. Čtvrt míle ujede za 9 sekund a akcelerace se zastaví až na 322 kilometrech za hodinu. Tesla Model S Plaid tedy dostala nového konkurenta.

A v Kalifornii ještě zůstaneme. Postupně odhalovaný DeLorean Alpha5 se totiž představil na Pebble Beach. Má 100kWh baterii, z 0 na 100 km/h se dostane okolo 3 sekund a na 142 km/h je za 4,35 sekund. Nejvyšší rychlost je elektronicky omezena na 249 km/h a odhadovaný dojezd atakuje hranici 500 kilometrů. Není tedy tak rychlý jako Lucid, ale také jistě nabídne spoustu zábavy. Můžete nám do komentářů napsat, jak se vám líbí.

Nakonec se tradičně podíváme na český trh. Nejlevnější Tesla Model Y totiž dostala i českou cenu – je mírně pod hranicí 1,5 milionu korun. Na Slovensku je ale stejná verze ještě výrazně levnější.

Aby vám neunikla žádná novinka, můžete sledovat fDrive.cz na sociálních sítích Facebook, Twitter a Instagram, případně odebírat náš kanál novinek v aplikaci Telegram.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze