Nabourané elektromobily, modernizovaný Opel Mokka a novinka Tesly v Česku

fNews #205
Nabourané elektromobily, modernizovaný Opel Mokka a novinka Tesly v Česku
Fotografie: Tesla Motors
  • Několik elektromobilů absolvovalo crash test EuroNCAP, všechny s plným počtem hvězd
  • Opel Mokka dostane kromě nového označení i delší dojezd
  • Tesla Model S Plaid už je k vidění v Česku

Vítejte u 205. dílu fNews, ve kterém se opět podíváme na nejzajímavější novinky z elektromobility. Tentokrát to budou nabourané elektromobily, vylepšený elektrický Opel Mokka a Teslu Model S Plaid v Česku.

fNews #205 – Nabourané elektromobily, modernizovaný Opel Mokka a novinka Tesly v Česku

Podcast v audio formě

Dneska začneme u nabouraných elektromobilů. Psali jsme o tom, že Volkswagen ID. Buzz získal v crash testu 5 hvězdiček, ale nárazovým testem EuroNCAP čerstvě prošlo i několik dalších elektromobilů. Pětihvězdičkové hodnocení dostaly všechny. Jsou to Lucid Air, MG4 Electric a Maxus MIFA 9.

Další novinkou je modernizovaný Opel Mokka, který kromě nové techniky dostane i jiné jméno. Místo Mokka-E ponese označení Mokka Electric. Dostane větší baterii i efektivnější techniku pohonu. Díky nižší spotřebě a větší zásobě energie v baterii tedy bude mít o poznání delší dojezd. Ten přesáhne 400 kilometrů dle WLTP.

Zakončíme tradičně v Česku a tentokrát se podíváme do showroomu značky Tesla v Průhonicích. Tam jsou totiž nově k vidění vozy Tesla Model S Plaid, které nedávno poprvé dorazily do Evropy. Takže pokud si je chcete prohlédnout naživo, máte skvělou příležitost. A pokud máte tento vůz objednaný, také se pravděpodobně brzo dočkáte.

Aby vám neunikla žádná novinka, můžete sledovat fDrive.cz na sociálních sítích Facebook, Twitter a Instagram, případně odebírat náš kanál novinek v aplikaci Telegram.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze