Víme, kde E.ON v příštím roce postaví v Česku nabíjecí huby s UFC stanicemi

Víme, kde E.ON v příštím roce postaví v Česku nabíjecí huby s UFC stanicemi
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • V letošním roce by měl E.ON mít v provozu již 300 stanic
  • V příštím roce spustí 32 UFC stanic v rámci dobíjecích hubů

E.ON výrazně zrychluje při spouštění nabíjecích stanic ve své síti. Jak jsme vás již informovali, spustil také mezinárodní roaming v mnoha evropských zemích pro snadné nabíjení i v zahraničí. Velkým tématem pak je stavba nabíjecích hubů v Česku, která je v posledních fázích přípravy.

E.ON spustil už 200. nabíjecí stanici a celkový instalovaný nabíjecí výkon jeho stanic už činí 12,3 MW. 117 stanic z toho je typu AC, 85 DC a 7 je ultrarychlých. Najednou umí E.ON ve své síti nabít 350 elektromobilů. Ještě během letošního roku by měla firma přesáhnout metu 300 nabíjecích stanic, tempo výstavby je tak skutečně rychlé.

Nabíjecí hub E.ON ve Vystrkově

V příštím roce začne E.ON stavět díky dotačnímu projektu Evropské unie velký počet dobíjecích hubů, v rámci kterých vybuduje 32 nabíjecích stanic. Bude se jednat o huby pro čistě tranzitní nabíjení na hlavních tazích, a to vždy se třemi stojany s výkonem 300 kW, každý stojan bude mít dva UFC nabíjecí konektory CCS a nabíjecí stanice bude umět rozdělit výkon. Na každém hubu se tak bude moci současně rychlostí až 150 kW nabíjet 6 elektromobilů najednou. S konektory ChaDeMo se již nepočítá. V přípravě jsou dvě lokality u Prahy, nabíjecí hub bude také u Ústí nad Labem, Českých Budějovic, Hradce Králové, v Brně nebo v Olomouci. Nabíjecí huby budou zastřešené, takže budou poskytovat komfort při nabíjení i při nepříznivém počasí.

Ultra-rychlá stanice E.ON v Rozvadově
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze