S E.ON po Evropě snáz. Startuje zahraniční roaming

S E.ON po Evropě snáz. Startuje zahraniční roaming
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • S čipem nebo kartou E.ON nyní nabijete i ve všech sousedních zemích
  • Seznam roamingových destinací se bude dále rozšiřovat

Zahraniční roaming se stává novou kapitolou v příběhu masového zpřístupňování elektromobility. Zatímco PRE už své nové zahraniční partnery představila už před časem, nyní se přidává E.ON a dneškem počínaje svým zákazníkům umožňuje se svým čipem či kartou bez problémů nabíjet v Polsku, na Slovensku, v Rakousku a Německu. K tomu lze samozřejmě využívat i většinu domácích stanic nejen E.ON, ale i partnerských PRE a ČEZ. Celkově už je nabíjecích bodů přes 9 000, z toho 1 500 ultrarychlých. Mapu nabíjecích stanic najde zákazník v aplikaci E.ON drive, kde jsou vyznačeny i aktuální ceny roamingu. My jsme je prozkoumali za vás.

Polsko

U severních sousedů uspějete pochopitelně u tamější pobočky E.ON a také u operátora Greenway, který působí i na Slovensku a s nímž má roamingovou smlouvu i PRE. U Greenway aktuálně zaplatíte přijatelných 13,21 Kč za kWh na DC včetně UFC a 8,13 Kč za kWh na AC. U E.ON si připravte za AC 0,35 eur (8,66 Kč), na DC pak 0,49 eur (12,13 Kč).

Slovensko

U našeho bývalého federativního partnera hledejte, kromě zmíněného Greenway, také ZSE. U Greenway nyní zaplatíte 12,89 Kč za kWh na DC, kilowatthodina na AC vás vyjde na 7,89 Kč, u ZSE zaplatíte za AC 0,35 eur (8,66 Kč), na DC potom 0,49 eur (12,13 Kč).

Rakousko

Na jih od Moravy se E.ON dohodl se Smatrics, který znají rovněž zákazníci PRE. Čeští zákazníci tam nechají 11,90 Kč za kilowatthodinu a 41,65 Kč za hodinu na AC a 16,86 Kč/kWh + 1,59 Kč za minutu na DC. K nabíjení je vyžadována registrace.

Německo

Na západ od Aše hledejte síť Allego, tam zaplatíte 17,71 Kč/kWh na DC a 11,31 Kč na AC EDR. Tamější E.ON vás pak vyjde na 0,49 eur (12,13) za kWh na DC, 0,39 eur (9,65 Kč) na AC.

Ještě do začátku prázdnin, tedy do 1. 7., bude zprovozněn roaming také v Maďarsku, Slovinsku a pochopitelně i v Chorvatsku. Kdo tedy upřednostňuje jednoduchost před vyhledáváním co nejnižších cen nabíjení, může se už od července vydat do Chorvatska s jediným čipem. Seznam tamějších partnerských operátorů ale v tuto chvíli ještě neznáme.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze