Nové Audi A5 – náskok díky technologiím?

  • Součinitel odporu vzduchu Cx činí 0,25
  • Do prodeje zamíří na podzim letošního roku

Druhá generace modelu Audi A5 spatřila světlo světa o devět let později než generace první. Novinka toho přináší spoustu zajímavého. Stejně jako u nedávno představeného Audi A4, i zde byl exteriér laděn za účelem co nejlepší aerodynamiky, tedy i nízké spotřeby. Součinitel odporu Cx činí pouze 0,25.

Nový je zde i podvozek a paleta motorů, jejichž spotřeba byla snížena o 22 procent, ale především nechybí informační a asistenční systémy.

Audi A5 Coupé

Pokud sledujete náš seriál „Auta a mobily“, pak vám pojem Audi Virtual Cockpit není cizí. Jedná se o příplatkovou výbavu, která obsahuje 12,3" TFT displej o rozlišení 1 440 × 540 pixelů. V kombinaci se systémem MMI Navigation plus, který zahrnuje 8,3palcový dotykový displej na střední konzole, jde o infotainment nabitý funkcemi.

Pokud sáhnete po MMI Navigation plus, dostanete do svého vozidla také hardwarový modul Audi connect, jehož součástí je na vybraných trzích Audi connect SIM. Audi A5 je poté připojeno k internetu prostřednictvím sítě LTE. Připojení v Německu a dalších evropských státech je po dobu tří let zdarma, a tak můžete služeb Audi connect bez jakýchkoliv omezení.

K dispozici jsou i integrované datové balíčky pro individuální připojení k internetu pomocí hotspotu Wi-Fi. Připojit se poté může až 8 různých zařízení.

Náskok díky technice, tak zní motto automobilky Audi. Ta proto neváhá do svých modelů montovat nejmodernější asistenční systémy. Podle slov zástupců automobilky skoro všechny systémy prošly modernizací. Zmínit můžeme Audi active lane assist, adaptivní tempomat s funkcí Stop & Go, parkovací asistent, sledování mrtvého úhlu či asistent pro odvrácení kolize. A abych nezapomněl, tak k dispozici je i systém pro rozpoznávání dopravních značek. Co však rozhodně stojí za příplatek, jsou Matrix LED světlomety, které patří mezi to nejlepší, co na dnešním trhu můžete dostat.

Audi A5 Coupé dorazí na evropské trhy na podzim letošního roku.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze