Nová značka Afeela, elektrická supermotorka Verge TS a Volkswagen ID.7

fNews #207
Nová značka Afeela, elektrická supermotorka Verge TS a Volkswagen ID.7
Fotografie: Petr Vojtěch, fDrive.cz
  • Představila se Afeela, nová značka elektromobilů
  • Supermotorka Verge TS Ultra má dechberoucí parametry
  • Volkswagen ID.7 se začíná odhalovat

Vítejte u 207. a letos prvního dílu fNews, tedy pořadu, ve kterém každý týden shrnujeme nejzajímavější novinky z elektromobility. Jelikož probíhá veletrh CES 2023, podíváme se zejména na světové novinky, které se ukázaly v Las Vegas.

fNews #207 – Nová značka Afeela, elektrická supermotorka Verge TS a Volkswagen ID.7

Podcast v audio formě

Tentokrát začneme v Japonsku, protože se jedná o společný projekt značek Honda a Sony. Zatímco Honda je tradiční automobilová značka a už vyrábí i elektromobily, o Sony se v souvislosti s elektromobilitou již několik let spekuluje. Dokonce testovala prototypy elektromobilů. A právě v Las Vegas byl představen výsledek – tím je nová značka Afeela. Zatím jde o prototyp, finální auto se představí v roce 2025 a na trhh dorazí o rok později.

Od elektromobilu z Japonska se přesuneme k supersportovní elektrické motorce z Finska. Jmenuje se Verge TS a nejostřejší verze nese označení Ultra. Má 201 koní a 1 200 Nm, díky kterým se na stovku rozjede za 2,5 sekundy. Zajímavostí je motor uložený v zadním kole, díky čemuž je více místa pro baterii. Ta má kapacitu 20 kWh a může být níže, což snižuje těžiště motocyklu.

Zakončíme u našich západních sousedů, protože v Las Vegas se představil i Volkswagen ID. 7. Zatím však s efektním maskovacím polepem, takže na jeho finální podobu si budeme muset ještě počkat. Půjde o první sedan nebo spíše liftback na platformě MEB a z vozů na této plastformě by měl nabídnout nejdelší dojezd, konkrétně okolo 700 kilometrů.

Aby vám neunikla žádná novinka, můžete sledovat fDrive.cz na sociálních sítích Facebook, Twitter a Instagram, případně odebírat náš kanál novinek v aplikaci Telegram.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze