Bruce Wayne pravděpodobně spolupracuje s finským Verge Motorcycles

CES 2023
Bruce Wayne pravděpodobně spolupracuje s finským Verge Motorcycles
Fotografie: Verge Motorcycles
  • Veletrh CES nabízí každoročně jednu z nejzajímavějších přehlídek spotřební elektroniky
  • Společnost Verge Motorcycles na výstavě představila vrcholnou verzi modelu TS
  • Motocykl přichází s dechberoucími parametry

Na veletrhu CES v Las Vegas se veřejnosti ukázal futuristický elektrický motocykl od finské společnosti Verge Motorcyles. Jmenuje se Verge TS a kromě velice zajímavých parametrů na sebe poutá ještě zajímavějším designem připomínajícím vozidlo z garáže Bruce Wayna. Model TS se se bude vyrábět ve třech specifikacích: TS, TS Pro a TS Ultra, přičemž v té nejzajímavější nabídne skutečně závratná čísla.

Elektrická motorka Verge Ts má unikátní motor v kole

Díky umístění motoru do ráfku zadního kola se v rámu uvolnil prostor, který Verge chytře využilo pro navýšení kapacity akumulátoru, ten by měl nabízet přes 20 kWh a posunout dojezdovou laťku u elektrických motocyklů zase o něco výše. Větší baterie, která je navíc umístěna ve spodní části hlavního rámu, přispívá díky nižšímu těžišti k lepší ovladatelnosti. Výrobce udává u verze Ultra dojezd přes 370 km a díky 50kW nabíjení by mělo být doplnění energie otázkou 25 minut. Už toto jsou skutečně líbivé hodnoty, ale to ještě není to hlavní.

TS Ultra v sobě ukrývá 201 elektrických vraníků, kteří umí vygenerovat až 1 200 Nm točivého momentu, a to má na svědomí akceleraci z 0 na 100 km/h za 2,5 vteřiny. To je poměrně úsměvné při představě, že maximální rychlost je omezena na 200 km/h. V současné době je v prodeji verze Pro, která má 120 koní a cena se pohybuje okolo 700 tisíc korun, u verze Ultra se cena bude pohybovat okolo jednoho milionu korun.

Další zajímavostí je absence zadní brzdy tak, jak ji známe. Chytrý software je naprogramován tak, aby zadní kolo brzdilo pomocí různé intenzity rekuperace, a tím posílalo energii zpět do baterie. Motorka je vybavena také možností zpátečky.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze