Největší letošní přestup oficiálně potvrzen. Cassidy se stěhuje do Jaguaru

Největší letošní přestup oficiálně potvrzen. Cassidy se stěhuje do Jaguaru
Fotografie: Jaguar TCS Racing
  • Novozélanďan Nick Cassidy byl oficiálně potvrzen v týmu Jaguar
  • V jeho barvách se sejde a vytvoří závodní pár s krajanem Mitchem Evansem
  • Jezdecká sestava Jaguaru bude jedna z nejsilnějších na startovním roštu

Jaguar oficiálně oznámil senzační přestup Nicka Cassidyho, který se po třech vydařených sezónách stěhuje z Envision Racing. V týmu po odchodu Sama Birda doplní svého krajana z Nového Zélandu Mitche Evanse. Délka kontraktu nebyla veřejně odtajněna, nicméně kuloáry prosakuje informace, že britský tým využije Cassidyho služeb minimálně do konce ročníku 2025. Přestup začal nabírat jasných obrysů minulý měsíc před dvojzávodem v Římě, kdy se objevily první informace. Následně z Jaguaru unikla zpráva, že se tým poohlíží po náhradě za Birda, s jehož výsledky v letošní sezóně nepanovala spokojenost.

Nově vzniklý závodní pár by měl v nadcházejících sezónách dovést tým k vytouženému titulu. V letošním ročníku jezdci skončili v těsném závěsu za mistrem světa Jakem Dennisem na druhém, respektive třetím místě. Na společném kontě mají 15 vítězství, 37 pódiových umístění, 11 zisků pole position a souhrnně 1 076 mistrovských bodů. V tomto ohledu půjde o jeden z nejzkušenějších a nejrychlejších párů posledních sezón.

28letý Cassidy je přitom součástí Formule E pouhé tři roky. Do světa elektrických jednostopých vozů nakoukl po úspěších v Super GT a japonské Super Formule, kde si v letech 2017 a 2019 vyjel titul s automobilkou Toyota. V jejích barvách nastupoval od roku 2015. Už v té době byl údajně dle slov šéfa týmu Jamese Barclayho v hledáčku Jaguaru.


„Výsledky Nicka mluví samy za sebe a už když závodil v Japonsku, tak jsme jej po očku sledovali. Od doby, co se objevil ve Formuli E, střídá jeden úspěch za druhým a sezóna 2023 byla v jeho podání velmi působivá. Nick měl velkou motivaci přidat se k týmu a my jsme hrdí, že jej nyní můžeme přivítat v rodině Jaguaru. Do nové sezóny vstupujeme s jednou z nejsilnějších jezdeckých sestav na startovním roštu a ve spojení s vozem Jaguar I-TYPE 6 a naším talentovaným týmem budeme chtít opět usilovat o titul mistra světa týmů i jezdců,“ řekl James Barclay v oficiálním týmovém prohlášení.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze