Bezplatné nabíjení na Tesla Superchargeru. Jak se to s ním vlastně aktuálně má?

Bezplatné nabíjení na Tesla Superchargeru. Jak se to s ním vlastně aktuálně má?
Fotografie: Tesla
  • Nabíjet zdarma mohou majitelé, kteří si novou teslu objednali před 15. lednem bez omezení, před 20. květnem pak s omezením na jednoho majitele
  • Vozy objednané po 20. květnu lze nabíjet zdarma jen díky speciálnímu kódu od jiného majitele tesly
  • Tesla jinak poskytuje kredit pro nabití 400 kWh ročně pro ty, kteří možnost nabíjení zdarma nemají

Nabíjení zdarma na Superchargerech už je pro nové zákazníky americké automobilky pasé. I když ani to není tak úplně pravda. Původně Tesla zrušila bezplatné nabíjení u Modelu S a Modelu X, které byly objednány po 15. lednu letošního roku. Pokud jste si tedy objednali nový Model S a Model X po 15. lednu, neměli jste mít možnost využívat jednu z nejzajímavějších výhod Tesel a zdarma jste dostali pouze 400 kWh ročně, což je ekvivalent zhruba čtyř nabití vozů s největším akumulátorem. Nyní Tesla omezení zmírnila a poskytuje nabíjení zdarma i majitelům, kteří si novou Teslu objednali mezi 16. lednem a 20. květnem. Zde se však nebude jednat o neomezené nabíjení zdarma po celou dobu životnosti vozidla, ale pouze po dobu, po kterou bude vlastnit vozidlo první majitel. Pokud tedy Teslu objednanou v tomto období někomu prodáte, nabíjení zdarma nový majitel již mít k dispozici nebude.

Tesla Supercharger

I tak se ale jedná o posun oproti původnímu striktnímu termínu 15. ledna, který byl také původně stanoven už na začátek roku. Tesla tak nejspíše reaguje na lehkou vlnu nevole, respektive si uvědomuje, že nabíjení zdarma na Superchargeru je velká přidaná hodnota. A Tesla se nechce o své zákazníky připravit, zvlášť když se na trh v dohledné době chystají elektromobily od prémiových značek jako Jaguar nebo Mercedes, které budou Tesle Modelu X přímo konkurovat. Pokud jste si Teslu nestihli do 20. května objednat, máte pro nabíjení zdarma už jen jednu jedinou cestu. A tou je získat vygenerovaný kód, který obdržel nějaký jiný majitel tesly do aplikace. My pro vás jeden takový kód máme, najdete ho v tomto článku.

Pokud si Teslu koupíte nyní bez speciálního kódu, tak budete mít k dispozici 400 kWh pro nabíjení každý rok. Jak probíhá placené nabíjení na Superchargeru, se můžete podívat v našem dřívějším článku. Tesla tedy nejdříve protáhla nabíjení na Superchargerech, nyní přistoupila na prodloužení této akce, ale jen na prvního majitele vozidla. A aby ještě další zákazníci měli nějakou šanci, jak nabíjet na Superchargeru zdarma, tak rozesílá „dárky“ stávajícím majitelům, kteří je mohou rozdat mezi dalších pět lidí. Ty nedostanou pouze nabíjení zdarma, ale také slevu tisíc dolarů, tedy zhruba 23 tisíc korun. Pro dárce je pak připravena odměna za přivedení nového zákazníka v podobě miniatury Tesly Model S pro děti, Powerwallu a 21palcových kol Arachnid.

Veškeré informace se týkají modelu S a X. Blížící se příchod Tesly Model 3 nejspíše nepřinese žádné změny. Počítá se s tím, že v základní ceně nabíjení na Superchargerech zdarma nebude. Ve vyšší výbavě či balíčku, který jistě bude možné zakoupit, už nabíjení určitě bude. Zda však zcela zdarma nebo jen výhodněji v rámci předplaceného balíčku několika stovek kilowatthodin, zatím není známo.

Technické parametry Tesla Model S (2012) P90D

Konstrukcesedan, 4 970 × 2 187 × ? mm, 2 107 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon568 kW, 762 koní, točivý moment: 966 Nm
Baterie90 kWh
Nabíjeníkonektory: Supercharger, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 508 km
Cena od2 880 000 Kč

Zdroje: electrek.co, electrek.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze