Nevyhnutelné se stane skutečností. Tesla zpoplatní Superchargery

Nevyhnutelné se stane skutečností. Tesla zpoplatní Superchargery
Fotografie: tesla.com
  • Změnu zatím pocítí jen ti, kteří si zakoupí vůz Tesla po 1. lednu 2017
  • Tito zákazníci budou moci načerpat 400 kWh ročně zdarma
  • Ten, kdo si vůz pořídí před 1. lednem, bude moci nabíjet stále zdarma

K poměrně zásadnímu kroku se odhodlala Tesla Motors. Jeden z klíčových benefitů, který mohli její zákazníci využívat, je ta tam. Ano, máme na mysli bezplatné nabíjení prostřednictvím Superchargerů. Pokud tak plánujete pořídit Teslu, měli byste si pospíšit. Pokud po Tesle sáhnete až po 1. lednu 2017, pak si za Supercharger již zaplatíte.

Zákazníci, kteří si pořídí Teslu po zmíněném termínu, však budou moci na Superchargerech načerpat 400 kWh ročně zdarma. Pro představu jde o čtyři plná nabití Tesly Model S P100D, která na jedno nabití ujede až 613 kilometrů dle NEDC. Celkem tak bezplatně urazíte necelých 2 500 kilometrů ročně. A to se bavíme pouze o papírových hodnotách. V jaké výši a jakým způsobem chce Tesla Motors za nabíjení na svých Superchargerech vybírat poplatky, momentálně není jasné. Mluví se o nízkých částkách, avšak co přesně to v terminologii Tesly znamená, bychom se měli dozvědět později v tomto roce.

Tesla radí, že nejlepší čas na nabíjení je, když vůz zrovna nevyužíváte, tedy doma, v práci či na parkovišti před obchodním domem. Tesla ujišťuje, že majitelé, kteří si Teslu koupili před 1. lednem 2017, budou mít nabíjení stále zdarma.

Tento krok byl nejspíše nevyhnutelný. Společností, například taxi služeb, které nabíjeli na Superchargerech, bylo nemalé množství, na což doplácel koncový zákazník, který se svojí Teslou nedělal byznys přímo a musel na nabíjení čekat.

Zajímavé bude sledovat, jakým způsobem Tesla dokáže rozeznávat automobily zakoupené před a po 1. lednu 2017, popřípadě jakým způsobem se bude odečítat slíbených 400 kWh, které zákazníci budou mít ročně zdarma.

Zdroj: theverge.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze