Na Volkswagen ID.3 se můžete podívat již tento týden na e-Salonu

Na Volkswagen ID.3 se můžete podívat již tento týden na e-Salonu
Fotografie: Patrik Svatoš, fDrive.cz
  • ID.3 se představí krátce po zahájení sériové výroby českému publiku
  • V expozici značky Volkswagen na e-Salonu v Letňanech bude také modernizovaný plug-in hybridní Passat GTE

Volkswagen technické parametry ID.3 zveřejnil už před frankfurtským autosalonem, kde jsme se poprvé na ID.3 mohli podívat na vlastní oči. Pokud jste takové štěstí neměli, tak to budete moci napravit na e-Salonu, který se koná už tento týden.

Nadcházející víkend bude patřit české výstavní premiéře našeho nového elektromobilu ID.3,“ říká Jiří Štoček, ředitel divize Volkswagen osobní vozy společnosti Porsche Česká republika. „Všichni fanoušci elektromobility jsou proto srdečně zváni do expozice značky Volkswagen na výstavě e-SALON v pražských Letňanech, v níž se mohou důkladně seznámit s prvním členem revoluční rodiny modelů ID. necelé dva týdny po zahájení jeho sériové výroby.“

V expozici značky Volkswagen na e-Salonu bude modelu ID.3 dělat společnost Passat GTE (zde v provedení Variant), který byl v září uveden na český trh v modernizované podobě. Nový Passat GTE, nabízený v obou karosářských verzích, Limuzína i Variant, je díky hybridnímu pohonu s možností externího nabíjení ideálním automobilem pro ekologický každodenní provoz ve městě i pro komfortní a rychlé cestování na dlouhé vzdálenosti. Passat GTE používá k pohonu jak zážehový motor 1.4 TSI, tak elektromotor napájený sadou lithium-iontových akumulátorů. Její kapacita umožňuje ujet s nulovými lokálními emisemi až 57 km (WLTP) v režimu výhradně elektrického pohonu. S nejvyšším výkonem hybridní soustavy 218 koní nabízí Passat GTE také potěšení z dynamické sportovní jízdy.

Výstava e-Salon na výstavišti PVA Expo Letňany je zaměřena na osobní a užitkové automobily i jednostopá vozidla s alternativními pohony, nabíjecí infrastrukturu, autonomní mobilitu, chytrá města, jakož i doplňky a služby související s mobilitou. Naše redakce na e-Salonu nebude chybět, zastavit se tak budete moci na našem stánku.

Na Volkswagen ID.3 jsme se podívali ještě před frankfurtským autosalonem

Technické parametry Volkswagen ID.3 Tour 77 kWh

Kompletní specifikace
Konstrukcehatchback, 4 261 × 1 809 × 1 552 mm, 1 719 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: zadní
Výkon150 kW, 204 koní, točivý moment: 310 Nm
Baterie82 kWh (77 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 125 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 16,1 kWh / 100 km, dojezd: 542 km
Cena od1 498 900 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze