Volkswagen Passat GTE dostal větší baterii. Kolik ujede?

Volkswagen Passat GTE dostal větší baterii. Kolik ujede?
  • O 31 procent vyšší kapacita akumulátorů prodlužuje dojezd s elektrickým pohonem
  • Passat GTE lze na českém trhu pořídit již od 1 126 900 Kč

Nový Volkswagen Passat s plug-in hybridním pohonem už můžete objednávat. Volkswagen Passat GTE dostal hned několik vylepšení, přičemž to nejdůležitější pro plug-in hybridní model je jednoznačně dojezd. Energetická kapacita akumulátorů vzrostla o 31 procent na 13 kWh. Předchůdce měl elektrický dojezd 50 kilometrů v kombinovaném cyklu EU. Nový Passat GTE ujede na jedno nabití podle této metodiky cca 70 km. V novém jízdním cyklu WLTP Passat zvládne až 56 kilometrů. Reálně by tedy 45 až 50 kilometrů nemuselo být takovým problémem.

Místo dosavadních pěti provozních režimů má nyní řidič k dispozici pouze tři módy: „E-Mode“ (výhradně elektrická jízda), „GTE“ (sportovní jízda rychlostí až 222 km/h s možností využívat nejvyšší výkon hybridní soustavy, což je 218 koní a 400 Nm točivého momentu) a „Hybrid“ (automatické kombinování elektromotoru o výkonu 116 koní a motoru TSI o obsahu 1,4 litru s výkonem 156 koní).

Asi nejdůležitější informace je cenovka. Ta na českém trhu startuje na 1 126 900 Kč. Pokud byste raději variantu kombi, které Volkswagen říká Variant, budete muset ze svého účtu odečíst 1 153 900 Kč.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze