Volkswagen ukázal v Detroitu nového Passata. Evropě zůstane zapovězen

aktualizováno o nové fotografie
Volkswagen ukázal v Detroitu nového Passata. Evropě zůstane zapovězen
  • Passat dostal novou upravenou příď ve stylu Arteonu a Touaregu
  • Objeví se také zcela nový informačně-zábavní systém

Automobilka sice novinku nazývá novou generací, ale bližší pohled dokazuje, že jde spíše jen o důkladnou modernizaci stávajícího provedení. Vedle Severní Ameriky je tento Passat nabízen také v Číně a dalších vybraných asijských státech. Úprava designu se zaměřila hlavně na příď, která přijela stejný motiv užitý na Arteonu a Touaregu, což znamená mohutnou masku chladiče přímo navazující na hlavní světlomety. Záď zase zdobí nižší, ale širší koncová světla, nebo nápis Passat na víku zavazadelníku. Zaujme i výrazná linka vedoucí do boků karoserie až k předním světlům. Celkový styl je pak sportovnější než dosud.

Přepracován byl také interiér, který díky novým výdechům ventilace nebo nové obrazovce multimediálního systému působí moderněji než dosud. Modernější je i přístrojový štít.

Na detaily o nabídce motorů si však zatím musíme počkat do oficiálního představení. Nový Passat by každopádně měl být poháněn přeplňovaným zážehovým dvoulitrem o výkonu 129 kW a točivém momentu 280 Nm, kombinovaným s šestistupňovým automatem. Turbodiesel v nabídce nečekejte – po emisní aféře tyto snahy Volkswagen na severoamerickém trhu vzdal. Nový Passat se ukáže na autosalonu v Detroitu již tento týden.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze