Dočkáme se Lexusu LC 500h nahoře bez?

1
Dočkáme se Lexusu LC 500h nahoře bez?
  • Lexus LS Convertible Concept se ukázal na mezinárodním autosalonu v Detroitu
  • Koncept vychází z Lexusu LC, který se prodává jak v hybridní, tak čistě spalovací verzi

Lexus představil ve světové premiéře na mezinárodním autosalonu v Detroitu svůj nový koncepční model LC Convertible Concept. Otevřený roadster je odvozen od kupé LC. Dočkám se v sériové podobě Lexusu LC 500 nahoře bez?

Tento koncept přebírá nezaměnitelný design kupé LC a přetavuje jej do podoby budoucího kabrioletu. Spojuje ty nejlepší aspekty původního kupé s dynamickým designem vozu se skládací střechou,“ uvedl hlavní návrhář Tadao Mori.

Dlouhý, nízký a štíhlý koncept LC Convertible zachovává sportovní proporce kupé LC. Jeho tvary se přirozeně odvíjejí od původního designu, nicméně i tak koncept získal svébytný vzhled s jedinečnou identitou. Spojuje japonské estetické kvality s potěšením pro smysly, které dokáže nabídnout pouze vůz se skládací střechou. Zmíním se, že Lexus LC je chválený napříč světem. Ačkoli většina zákazníků upřednostňuje spalovací variantu s pětilitrovým osmiválcem pod kapotou, tak i hybridní varianta funguje skvěle.

Sériová verze tohoto konceptu bude vskutku opojná, a to mnoha různými způsoby. Při příchodu k vozidlu uvidíte jeho dynamické křivky, po spuštění motoru vás upoutá jeho zvuk a po rozjezdu si vychutnáte vše kolem. Jedinečným a vzrušujícím způsobem zapojí vaše smysly při každém usednutí za volant,“ komentoval Mori-san. Máme se tedy evidentně na co těšit.

Technické parametry Lexus LC 500h

Kompletní specifikace
Konstrukcekupé, 4 760 × 1 920 × 1 345 mm, 2 130 kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: zadní
Výkon264 (220 + 44) kW, 360 (300 + 60) koní, točivý moment: 348 Nm / 4 900 ot/min
Baterie1,1 kWh
Nabíjení
Spotřeba?, dojezd: 850 km
Cena od2 790 000 Kč
Diskuze ke článku
Jiří Hromada
...podle nadpisu by mohl vzniknout dojem, že v ČR budou hromady kupců

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze