Lexus pravděpodobně přijde s vodíkovým, plug-in hybridním i elektrickým LS

Lexus pravděpodobně přijde s vodíkovým, plug-in hybridním i elektrickým LS
  • Rozdělení bude pravděpodobně podle trhů
  • Elektromobily a plug-in hybridy se hodí spíše pro USA a Evropu
  • Vodík se plánuje pro japonský trh

Lexus se dost často oháněl reklamami, které si tak trochu střílely z elektromobilů. Podle slov automobilky jsou jejich hybridy vždy nabité a připravené vám sloužit. Už při našem rozhovoru se šéfem Lexusu pro Evropu bylo patrné, že automobilka musí být připravena na cokoli. Nemůže si tedy dovolit podcenit jakoukoli cestu, kterou se jednotlivé trhy po celém světě vydají.

Debaty začaly po uvedení luxusní limuzíny LS na australský trh. Automobilka se vyjádřila o posílení hybridního systému a nevyloučila i další pokrok v elektrifikaci. Na silnějším hybridu páté generace se již pracuje a v závislosti na trhu by mělo dojít na plug-in hybrid, elektromobil a dokonce i vodíkový pohon. Právě s vodíkovým pohonem byl model LS poprvé představen ve městě Tokio v roce 2015.

Zatím to vypadá, že japonský trh směřuje právě k vodíku. Americký a evropský trh ale míří více k elektrifikaci ve smyslu plug-in hybridů a elektromobilů. Mercedes-Benz třídy S bude k dispozici jako elektromobil od roku 2020 a plug-in hybridní verzi má Mercedes již dnes, navíc není sám.

Lexus se podle všeho snaží senzitivně přistupovat k jednotlivým trhům a nabízet pro zákazníky co nejschůdnější verzi. S hybridy se mu celá situace povedla provést bravurně. Kdy se ale k těmto dost velkým krokům rozhoupe, to zatím nevíme.

Zdroj: insideevs.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze