Lexus LC budete mít moci i nahoře bez, když budete chtít. Ukazuje s v Goodwoodu

Lexus LC budete mít moci i nahoře bez, když budete chtít. Ukazuje s v Goodwoodu
  • Prototyp, který se ukazuje v Goodwoodu, je zamaskovaný, aby jen naznačoval
  • Za jeho volant v Goodwoodu usedne profesionální závodní jezdec Nick Cassidy

Lexus rozšiřuje řadu svých vlajkových kupé LC. Automobilka oficiálně potvrdila inovovaný model se skládací střechou, pro jehož premiéru byl zvolen Festival rychlosti v Goodwoodu ve Velké Británii, kde se předvede během proslulého závodu do vrchu.

LC se skládací střechou kopíruje tvary původního kupé, ale zachovává si svá vlastní specifika, tedy velká kola a krátké převisy karoserie. Rozšíření modelové řady o otevřenou verzi naznačila lednová expozice značky na mezinárodním autosalonu NAIAS, kde Lexus odhalil svou studii LC Convertible Concept. Koncepční vůz získal při své premiéře, podobně jako samotné LC, prestižní designové ocenění EyesOn Design Award.

Prototyp prezentovaný v Goodwoodu bude zamaskován, aby pouze naznačoval. Při jízdě do vrchu na Festivalu rychlosti v Goodwoodu usedne za volant prototypu LC v otevřené verzi profesionální závodní jezdec Nick Cassidy. Ten aktuálně jezdí za tým LEXUS TEAM KeePer TOM’S v kategorii GT500 japonského soutěžního seriálu Super GT. Po účasti na závodu v Goodwoodu se prototyp LC se skládací střechou objeví na různých akcích s cílem získat zpětnou vazbu pro konstruktéry vozu.

Festival rychlosti v Goodwoodu oslavuje historii a kulturu světa automobilů a slouží jako místo k setkávání těch nejpozoruhodnějších vozů a jezdců v dějinách. Lexus je poctěn možností zúčastnit se tohoto festivalu a mám radost, že můžeme odhalit prototyp LC Convertible na místě, kde se v roce 2016 uskutečnila premiéra kupé LC,“ řekl Kodži Sato, výkonný viceprezident společnosti Lexus International. Nový model se na známé přehlídce moderních i historických vozidel objeví společně s dalšími výjimečnými modely z celého světa.

Lexus LC 500h (test)

Technické parametry Lexus LC 500h

Kompletní specifikace
Konstrukcekupé, 4 760 × 1 920 × 1 345 mm, 2 130 kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: zadní
Výkon264 (220 + 44) kW, 360 (300 + 60) koní, točivý moment: 348 Nm / 4 900 ot/min
Baterie1,1 kWh
Nabíjení
Spotřeba?, dojezd: 850 km
Cena od2 790 000 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze