Podívali jsme se na Volkswagen Passat GTE. Naživo mu to sluší více

Podívali jsme se na Volkswagen Passat GTE. Naživo mu to sluší více
  • Díky 13kWh baterii má Volkswagen Passat GTE papírově zvládnout až 70 kilometrů na jedno nabití
  • Cena startuje na 1,1 milionu korun, verze Variant vás vyjde o 27 tisíc korun dráž

Veletrh e-Salon, to nejsou jenom nabíjecí stanice, elektrokola a tak podobně. O své slovo se na e-Salonu hlásí také plug-in hybridní modely, tak jako například Volkswagen Passat GTE, který se nachází hned vedle Volkswagenu ID.3, jenž je k vidění na území České republiky vůbec poprvé.

Volkswagen Passat GTE dostal hned několik vylepšení, přičemž tím nejdůležitějším pro plug-in hybridní model je jednoznačně dojezd. Kapacita akumulátorů vzrostla o 31 procent na 13 kWh. Předchůdce měl elektrický dojezd 50 kilometrů v kombinovaném cyklu EU. Nový Passat GTE ujede na jedno nabití podle této metodiky cca 70 km. V novém jízdním cyklu WLTP Passat zvládne až 56 kilometrů. Reálně by tedy 45 až 50 kilometrů nemuselo být problémem. Pohonná jednotka se skládá z benzinové čtrnáctistovky a elektromotoru. Kombinovaný výkon je 218 koní a 400 Nm točivého momentu. Cena na českém trhu startuje na 1 126 900 Kč. Pokud byste raději variantu kombi, které Volkswagen říká Variant, budete muset ze svého účtu odečíst 1 153 900 Kč.

Osobně musím říct, že se mi nový Passat líbí. Ano, jeho design je stále konzervativní, ale přesně tohle zákazníci chtějí. Nelíbí se mi však falešné koncovky výfuku, ale to neberu jako negativum, protože dnes je daleko těžší najít automobilku, která takové řešení nepoužívá. Každopádně na vlastní oči není Passat tak nudný, jak byste si mohli myslet. Však se na Passat GTE můžete přijít podívat už zítra či o víkendu na veletrh e-Salon, který se koná v Praze v PVA EXPO Letňany.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze