Volkswagen Passat vstupuje na český trh. Cena startuje na 750 900 Kč

Volkswagen Passat vstupuje na český trh. Cena startuje na 750 900 Kč
  • Jeden z nejoblíbenějších fleetových vozů v České republice je již k dispozici u českých prodejců
  • Nový Passat dostal modernější systémy v oblastech komfortu, bezpečnosti a konektivity
  • Plug-in hybridní verze startuje na ceně 1 126 900 Kč

Volkswagen Passat přichází v modernizované podobě k českým prodejcům. Nový Passat osmé generace dostal do vínku nejen optimalizovaný design, ale také více komfortu a nejmodernější technologie, ať se jedná o inovativní bezpečnostní systémy nebo informační a zábavní systémy disponující rozsáhlou, uživatelsky přívětivou konektivitou. Zákazníci mohou nový Passat objednávat jako obvykle ve dvou základních karosářských verzích Limuzína a Variant. Ceny začínají od 750 900 Kč za model Business 1.5 TSI Evo Limousine.

Volkswagen vstupuje do nové éry elektromobility, zároveň však neustále zdokonaluje i své konvenčně poháněné modely,“ říká Jiří Štoček, ředitel divize Volkswagen osobní vozy společnosti Porsche Česká republika. „Aktuálním příkladem je nový Passat, který je od dnešního dne k dispozici ve všech showroomech značky Volkswagen v České republice. Zákazníci si tak mohou osobně prohlédnout a vyzkoušet další evoluční stupeň našeho bestselleru, který upevňuje své postavení etalonu střední třídy nabídkou ještě vyšší úrovně komfortu, bezpečnosti a konektivity.“

K dispozici jsou tři výbavové stupně: Business, Elegance a R-Line. Volkswagen Passat Alltrack a plug-in hybridní GTE se prezentuje samostatně. Vstupní verze Business startuje na ceně 750 900 Kč. Ve výbavě jsou například LED světlomety vpředu i vzadu, třízónová klimatizace, asistenční systém Travel Assist Low pro částečně automatizovanou jízdu. Nechybí ani systém nouzového volání e-Call nebo We Connect Plus. Ještě náročnější zákazníky uspokojí Passat Elegance (od 887 900 Kč), který nabízí navíc například 17" kola z lehké slitiny, navigační systém Discover Media s 8" displejem, 120V elektrickou zásuvku pro cestující vzadu a tříleté předplatné služeb We Connect Plus.

Samozřejmě že v nabídce je i Passat R-Line, který startuje na ceně 964 900 Kč. Sportovní vzhled dodávají vozu 18" kola z lehké slitiny společně s nárazníky a rozšířenými bočními prahy R-Line a mnoha dalšími prvky. Identitu této modelové varianty prozrazuje také logo R-Line na masce chladiče. Passat GTE startuje na ceně 1 126 900 Kč a je k dispozici u obou karosářských variant. Kombinovaný výkon hybridní soustavy je 218 koní. Dojezd na baterii je dle cyklu WLTP 57 kilometrů.

Modernizovaný Passat GTE (od 1 126 900 Kč) je k dispozici v obou karosářských verzích, Limuzína i Variant. Plug-in hybridní Passat má pod kapotou zážehový motor 1.4 TSI. Druhým zdrojem hnací síly je elektromotor napájený sadou lithium-iontových akumulátorů. S celkovým výkonem hybridní soustavy 218 koní nebudete mít problém s předjížděním, zatímco v režimu výhradně elektrického pohonu ujede Passat GTE až 57 km (WLTP) s nulovými lokálními emisemi.

Zákazníci mají pro nový Passat na výběr tři zážehové a tři vznětové motory s výkony od 110 do 200 kW. V závislosti na motoru jsou k dispozici přímo řazené nebo automatické převodovky a pohon předních/všech kol. Vstupní cena modelu Passat Limuzína Business 1.5 TSI Evo (110 kW) s přímo řazenou převodovkou byla stanovena na 750 900 Kč. Ještě prostornější kombi Variant stojí 777 900 Kč. Ceny vznětových verzí začínají od 815 900 Kč, resp. 842 900 Kč (2.0 TDI Evo 110 kW). V rámci uvedení nového modelu Passat na český trh připravil Volkswagen akční pakety Comfort, Media I, Media II a Technik s cenovým zvýhodněním až 30 %.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze