Chytřejší, samostatnější a vždy online. To je nový Volkswagen Passat

Chytřejší, samostatnější a vždy online. To je nový Volkswagen Passat
  • Volkswagen Passat má novou generaci infotainmentu s integrovanou SIM kartou
  • Plug-in hybridní verze GTE ujede na jedno nabití až 55 elektrických kilometrů
  • Travel Assist umožňuje částečně automatizovanou jízdu až do rychlosti 210 km/h

Světovou premiéru v modelu Passat slaví „Travel Assist“. Nový Passat, představený současně v karosářských verzích Limuzína a Variant, bude jako první Volkswagen schopen s tímto novým systémem IQ.DRIVE částečně automatizované jízdy libovolnou rychlostí v rozsahu od 0 do 210 km/h. Nový Passat bude navíc uveden na trh s volantem vybaveným kapacitními dotykovými plochami – rovněž jako první model značky na světě. Nejspíše půjde o podobný systém, jaký má ve svých modelech Mercedes, třeba ve třídě S.

S novým modelem Passat přichází do výroby také třetí generace modulární platformy informačních a zábavních systémů MIB3. App Connect – rozhraní pro integraci aplikací chytrých telefonů – díky tomu nabízí v automobilu značky Volkswagen poprvé možnost bezdrátové integrace aplikací iPhonu prostřednictvím speciální verze systému Apple CarPlay. Passat může být navíc prostřednictvím MIB3 na přání trvale online, protože nové informační a zábavní systémy jsou sériově vybaveny integrovanou kartou SIM. Kromě vylepšených služeb pro navigaci s informacemi v reálném čase může zákazník využívat také nové technologie a nabídky, služby přehrávání hudby, příjem internetových rozhlasových stanic, hlasové ovládání hovorovou řečí (s využitím informací z internetu), uživatelsky přívětivé internetové služby Volkswagen W a budoucí cloudové uložení nastavení vozidla pro jeho snadný přenos. První chytré telefony bude možné používat také jako „Mobile Key“ k odemčení vozu Passat a spuštění jeho motoru.

Modernizace se dočkala také nabídka motorů. Například Passat GTE, tedy plug-in hybridní verze, nyní nabízí dojezd dle WLTP až 55 kilometrů. Premiérově se na nový Passat budeme moci podívat v Ženevě na autosalonu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze