Model 3 se sám natočil, jak jej odírá kamion

Model 3 se sám natočil, jak jej odírá kamion
  • Díky tomu má majitel vozu kompletně celou nehodu na videozáznamu
  • Tento způsob ochrany vozu se osvědčil již v mnoha případech

Možná to také znáte: necháte auto na parkovišti u obchodního domu, odejdete na nákup a když přijdete zpět ke svému vozu, čeká vás na něm pozdrav od některého z ostatních řidičů, třeba v podobě prohlubně od dveří či škrábanec na blatníku. V mnoha případech je takovýto nepříjemný pozdrav tím jediným, co za sebou bezohledný řidič zanechá, a papírek s číslem za stěračem byste hledali jen marně.

Následné pátrání po viníkovi této nepříjemné situace, která je evergreenem i na českých parkovištích, může být nejen zdlouhavé a velmi otravné, ale často zcela bez výsledku. Ne všude je dostatečná síť kamer, která dokáže zachytit i takto málo viditelné prohřešky, ovšem majitelé vozů Tesla se systémem Sentry Mode mají na bezohledné řidiče dostatečně silnou zbraň.

Důkazem je i jedno z posledních videí, které se objevilo na internetu. To bylo natočeno na kamery Modelu 3 právě v režimu Sentry Mode, který začíná pořizovat záznam ve chvíli, jakmile se něco podezřele pohybuje kolem automobilu. Majitel poškozeného vozu podle svých slov zastavil u chodníku, aby šel navštívit svého kamaráda do kanceláře, a když se po 15 minutách vrátil, našel svůj Model 3 poškozený od kamionu.

Tesla Model 3

Jak můžeme sami vidět na záznamu, celá situace se odehrála během manévru, kdy se řidič kamionu potřeboval s vozem vměstnat do vjezdové brány jednoho z objektů. Při manévru bohužel neodhadl vzdálenost a zadní částí návěsu naboural do přední části Modelu 3, ze kterého odlétlo několik fragmentů nárazníku. Následně řidič zastavil, aby zkontroloval, co se vlastně stalo.

Podle slov majitele vozu nebyl výsledek tak hrozný, jak to vypadá na videu, nicméně ke škodě došlo. Řidič kamionu sice zastavil, ovšem kdyby se rozhodl celou situaci řešit útěkem, měl by majitel Modelu 3 dostatečně silný materiál minimálně pro potřeby pojišťovny.

Sentry Mode se tak opět ukázal jako skvělý výbavový prvek, který se osvědčil již v mnoha situacích, a to nejen na velkých parkovištích, kdy došlo k poškození Tesly naprostým omylem, tak i při úmyslném poškozování ze strany vandalů. Do budoucna by mohly takovou výbavu zahrnout do své nabídky i další automobilky, protože přináší samá pozitiva.

¨

Tesla Model 3 – test

Technické parametry Tesla Model 3 Standard Range Plus

Kompletní specifikace
Konstrukcesedan, 4 694 × 1 933 × 1 442 mm, 1 745 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: zadní
Výkon208 kW, 283 koní, točivý moment: 510 Nm
Baterie60 kWh (57,5 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 170 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 430 km
Cena od1 028 990 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze