Koncem roku 2020 se dočkáme hybridního modelu od Audi Sport

Koncem roku 2020 se dočkáme hybridního modelu od Audi Sport
  • Vše potvrdil šéf divize Audi Sport Stephan Winkelmann
  • Uklidnil i milovníky spalovacích motorů, které Audi bude nadále nabízet

Audi má ve svém repertoáru několik plug-in hybridních modelů jako Audi A3 e-tron, potažmo Audi Q7 e-tron. Podobně to má i BMW, které však nabízí hybridní variantu prakticky od každého modelu. A nyní už také víme, že jejich sportovní deriváty „eMkové“ divize BMW budou elektrifikovány. Podobně to bude podle informací i u Audi. První sportovní model s hybridním pohonem by měl dorazit na konci roku 2020.

Šéf divize Audi Sport Stephan Winkelmann potvrdil, že právě koncem roku 2020 se můžeme těšit na první sportovní model s hybridním pohonem. O jaké auto se bude jednat však odmítl prozradit. Mohlo by tak jít například o Audi RS3, Audi RS7 či nějaký jiný stávající model. Nebo snad Audi postaví zcela nové auto? Uvidíme.

Elektrické vozy budou hrát důležitou roli v budoucnosti Audi Sport, ale Winkelmann řekl, že fanoušci konvenčních motorů se nemusí obávat. „Nezapomínáme na naše ikony, takže budeme pokračovat v jejich budování,“ ujistil všechny milovníky spalovacích pohonných jednotek.

Tím měl výkonný ředitel na mysli to, že v příštích třech letech můžeme očekávat několik modelů, které budou sázet na klasické, přeplňované spalovací motory. Vypadá to, že Audi tedy nepůjde cestou BMW, které chce dát elektromotor do všech svých sportovních modelů. Audi nejspíše zvolí pomalejší přechod na elektromotory.

Zdroj: carscoops.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze