Kolegové sepsali seznam plug-in hybridů, kterým se máte vyhnout. Souhlasíte? My ne

Kolegové sepsali seznam plug-in hybridů, kterým se máte vyhnout. Souhlasíte? My ne
  • Šlo o srovnání na základě dojezdu
  • My máme jiné adepty

Web Inside EVs nedávno sestavil žebříček plug-in hybridů, kterým byste se měli obloukem vyhnout. Seznam obsahuje vozy jako Audi A3 e-tron, BMW 740e, BMW i8, Mercedes-Benz C 350 e, Mini Cooper S E Countryman ALL 4, Porsche Cayenne S E-Hybrid a Volvo XC90 T8. A upřímně nás tento seznam překvapil. S většinou vozů jsme totiž při testování byli nadmíru spokojení. Redaktoři totiž pouze srovnali dojezd na elektrickou energii.

Volvo XC90 T8 (2015)

To ale nemusí být u plug-in hybridu to nejdůležitější. Mercedes-Benz C 350 e sice na elektřinu ujede pouze zhruba 20 km, jeho výhoda je však vysoký výkon s nízkou spotřebou. Některé hybridy a plug-in hybridy se soustředí víc na výkon a musíte na ně tak nahlížet. To platí například o Volvu XC90 T8, které ve srovnání s benzinem nabízí o dost menší spotřebu a navíc má přes 400 koní výkonu.

Plug-in hybridem, který nám opravdu nedává smysl, je například Kia Niro. Klasický hybrid je o mnoho levnější a jezdí opravdu za pár litrů. Plug-in hybridní verze je v tomto případě rozmařilost a opravdu se vám nemůže vrátit. Jedině by vás musel bavit fakt, že motor nezapnete při cestě do práce. Musíte mít ale možnost nabíjet doma. Proč si ale pak nekoupit elektromobil?

Zdroj: insideevs.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze