Modernizované Audi A3 e-tron oficiálně v ČR

Modernizované Audi A3 e-tron oficiálně v ČR
  • Změny oproti předchůdci jsou zejména kosmetické
  • Prodej začal 1. ledna 2017 u všech českých prodejců Audi

Malý hatchback Audi A3 vypadá pořád dobře, v Ingolstadtu se nicméně stejně rozhodli vzhled trošku vylepšit. Ten nyní lépe koresponduje s hranatějším designovým směrem, který Audi nyní razí. Facelift se samozřejmě nevyhnul ani modelu Audi A3 Sportback e-tron, který je poháněn hybridním ústrojím s možností vnějšího nabíjení. Modernizace se však u elektrifikované verze podepsala pouze na vzhledu.

Všechny tři generace Audi A3

Vůz tak pořád zůstává přeznačkovaným dvojčetem Volkswagenu Golf GTE. Akumulátor o kapacitě 8,8 kWh zaručí velký dojezd až 50 km v čistě elektrickém režimu. A k tomu si přidejte velkou porci zábavy a dynamiky. K přeplňovanému 1,4litrovému „Té eS Íčku“ s výkonem 150 koní přidává 102koňový elektromotor. Na základě tohoto receptu vznikne hot-hatch s 204 koni a točivým momentem až 350 Nm. Zrychlení z 0 na 100 km/h za 7,6 sekundy a nejvyšší rychlostí 222 km/h pak už asi nikoho nepřekvapí.

Až budete na ulici váhat, jestli jde o hybridní verzi, koukejte na přední LED světlomety, stříbrné lišty zdobící Single Frame masku chladiče, zadní nárazník bez viditelné koncovky výfuku. Pokud i tak budete mít pochybnosti, ujistí vás znáček e-tron vepředu i vzadu.

V základní výbavě najdete systém Advanced Key, palubní počítač s barevným displejem, komfortní automatickou klimatizaci, systém řízení jízdní dynamiky Audi drive select, multifunkční tříramenný volant a středovou loketní opěrku. Dva druhy nabíjecích kabelů s barevným displejem umožňují připojení vozidla k domácí nebo průmyslové zásuvce. Jestli si vás Audi koupilo svým designem a chcete si ho na oplátku koupit vy, připravte si minimálně 999 900 Kč včetně DPH, a to u všech prodejců Audi v České republice. Prodej začal již 1. ledna 2017 a nezastavil se pouze u modelu A3, ale rozšiřuje se o kompletní portfolio modelů e-tron.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze