Audi PB18 e-tron jako kladivo na Teslu Roadster? Údajně se bude vyrábět

Audi PB18 e-tron jako kladivo na Teslu Roadster? Údajně se bude vyrábět
  • Elektromobil s logem Audi má vzniknout v limitované edici 50 kusů
  • Má tři motory, výkon 670 koní a 830 Nm točivého momentu

Minulý rok jsme se na pařížském autosalonu podívali nejenom na Audi e-tron, které brzy zamíří k prvním zákazníkům, ale také na Audi PB18 e-tron, o kterém nyní můžeme říci, že jde o kladivo na Teslu Roadster druhé generace. Obě automobilky si nemají co vyčítat, protože ani Tesla ani Audi nemá svůj model v sériové výrobě, ale to by se mělo poměrně brzy změnit.

Tesla Roadster dorazí na trh v roce 2020 a americká automobilka se už chlubila, že půjde o nejrychleji akcelerující auto světa. Jak už to u Elona Muska bývá, tak nezapomněl své „dítě“ vychválit i v jiných sférách. Realitu však ukážou až první testy.

Audi PB18 e-tron se má vyrobit v limitované edici 50 kusů. Kdy přesně však nevíme. Audi používá tři výkonné elektromotory – jeden vpředu a dva vzadu. Zadní elektromotory jsou uloženy uprostřed mezi čepy nápravy a pomocí hnacího hřídele přímo pohánějí příslušné kolo. Na přední nápravě poskytují nejvyšší výkon 150 kW, na zadní nápravě celkem 450 kW – Audi PB18 e-tron má samozřejmě pohon quattro. Celkový maximální výkon činí 500 kW a při akceleraci může mít řidič krátkodobě k dispozici dokonce až 570 kW. Celkový točivý moment až 830 Nm umožní zrychlení z 0 na 100 km/h za takřka 2 sekundy.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze