Lotus láká na svůj elektrický hypersport Type 130

Lotus láká na svůj elektrický hypersport Type 130
  • Hypersport Lotusu bude čistě elektrickým vozem
  • Představí se již 16. července
  • Vyrobeno bude pouze 130 exemplářů

Něco jedinečného, co tu ještě nebylo. Tak by se dala popsat připravovaná novinka, se kterou chce britská legenda Lotus začít psát zcela novou kapitolu své historie.

Lotus Type 130

Lotus byl vždy výrobce skutečně charizmatických vozů. Po finančních problémech, do kterých se dostal a následně skončil v rukou čínského Geely, mělo mnoho fanoušků obavy z toho, že to už nebude ten starý dobrý Lotus. Jenže jak nám dokazuje například Volvo, Geely ví, jak dát značce to nejlepší ze současných možností, a přitom zachovat to nejlepší z její minulosti.

Zda se to podaří i v případě Lotusu, to by měl prozradit model Type 130, jehož přípravy automobilka oznámila minulý měsíc a hrdě jej označila za první britský, plně elektrický hypersport. Automobilka oznámila, že prvních dodávek vozu se vyvolení šťastlivci dočkají již začátkem příštího roku.

Všichni nyní očekávají, že to, s čím Lotus přijde, bude skutečně velké. Automobilka chce světu dokázat, že ještě nepatří do starého železa a že čínská investice automobilce jen prospěla. Prozatím víme jen to, že by se mělo jednat o plně elektrický sportovní vůz, který automobilka představí již 16. července. Dle slov automobilky by se mělo jednat o nejdynamičtější vůz v historii společnosti, ze kterého budou vycházet i další modely přinášející technologické novinky.

Vůz bude vyráběn v Norfolku, kde vznikne celkem 130 kusů tohoto unikátního vozu. Tato číslovka navíc odkazuje na historii automobilky, která doposud vyprodukovala právě 130 různých modelů. Již nyní je jasné, že o vůz bude velký zájem, protože Lotus hlásí stovky zájemců. Nechme se tedy překvapit, s čím nás překvapí a doufejme jen v to nejlepší.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze