Příští dekáda Lotusu bude plně elektrická

Příští dekáda Lotusu bude plně elektrická
  • Odstartovat by měla po roce 2020
  • Znamenat bude nabídku všech vozů také v elektrických verzích

Lotus plánuje se svým nedávno představeným modelem Evija vstoupit do zcela nové dekády, která bude především o elektřině. Všechny jeho příští modely se totiž budou nabízet i v elektrických verzích.

Produkce modelu Evija, kterých vznikne pouze 130 kusů, bude zahájena v roce 2020 a na konci stejného roku chce automobilka představit poslední, ryze spalovací vůz. Po něm bude již každý model nabízen také v elektrické verzi.

Webu autocar.co.uk to prozradil ředitel celé automobilky Phil Popham, který řekl: „Poté, co postavíme 130 hypervozů, se budeme soustředit na stavbu naší základní řady sportovních automobilů. Budeme mít spalovací sportovní automobil, který představíme na konci příštího roku. Po tomto vozu bude mít již každý Lotus, v jakémkoliv segmentu, plně elektrickou verzi.“

Znamená to tedy, že v příštích letech se nám představí legendy jako Evora, Elise či Exige i v elektrických verzích. Do budoucna se tak můžeme těšit minimálně na jednoho nového konkurenta pro nový Roadster od Tesly, kterým elektrická Elise rozhodně bude.

Lotus jen naznačil, a proto nemůžeme s přesností říci, který z modelů bude jako první elektrifikován. Plánem společnosti, která se díky Geely dostala z velkých problémů, je navýšit produkci z 1 700 vyrobených vozů ročně, což je výkon z minulého roku, na 5 tisíc při jednosměnném provozu, či 10 tisíc při dvousměnném provozu ročně. Pokud se navíc společnost setká s přívětivým přijetím ze strany zákazníků, hovoří také o možnosti vybudování nového výrobního závodu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze