Připomeňte si unikátní volant Tesly Roadster přímo v akci

Připomeňte si unikátní volant Tesly Roadster přímo v akci
  • Tesla plánuje dodávat unikátní volant i v sériové verzi vozu
  • Prototyp Roadsteru se představil i na posledním setkání akcionářů

Nejenže Musk slibuje unikátní výkon i dojezd, ale zároveň v minulosti navnadil na několik technických řešení, která nemají v automobilovém průmyslu obdoby. Mezi ně patří například příplatkový doplněk v podobě trysek se stlačeným vzduchem, které budou vozu umožňovat ještě dynamičtější jízdní vlastnosti. Řeč je samozřejmě o druhé generaci Roadsteru od Tesly, která tak bude zcela jistě jedinečným vozem.

Zcela unikátní je také volant, kterým byl prozatím vybaven každý z kusů představených na veřejnosti. Vůz se s volantem v podobě roztažených motýlích křídel objevuje již od premiéry vozu, která proběhla v roce 2017. Futuristický volant nechyběl ani u modelu zachyceném na videu webu electrek.co, kde si můžete volant prohlédnout přímo v akci.

Tento typ volantu je na většině světových trhů ilegální a řidiči, který si jej do svého vozu nainstaluje, hrozí vysoká pokuta. I přesto se již během premiéry vozu hovořilo o tom, že tento typ volantu dostane produkční verze nové generace Roadsteru do své standardní výbavy. Elon Musk navíc minulý rok poukázal na to, že design nového Roadsteru bude lepší především v oblasti jednotlivých detailů. A jak známe Teslu, design jejích produkčních verzí se od prototypů příliš neliší. I proto můžeme odhadovat, že tento typ volantu bude do novinky skutečně montován.

Na videu můžeme vidět zaměstnance Tesly, kterak odjíždí s vozem, který si mohli prohlédnout všichni návštěvníci setkání akcionářů Tesly, které se odehrálo předevčírem. Na videu můžeme slyšet, jak se kameraman zaměstnance ptá, jak se mu volant líbí, a zaměstnanec odpovídá, že chvilku tvá, než si na něj člověk zvykne. A není se čemu divit, protože na místo klasického věnce nabízí volant pouze dvě madla. Dokážeme si představit, jak dobře se s takovým volantem jezdí po okruhu, ale problémy může způsobovat při cestování městem, kdy je zapotřební volantem neustále otáčet.

Původním plánem bylo uvést nový Roadster na trh již v příštím roce, ovšem zmíněné setkání akcionářů napovědělo, že se plán opět mění a vozu se dočkáme nejdříve v roce 2021.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze