Zájemci o Teslu Roadster 2 si trhají vlasy. Premiéra vozu se opět odkládá

2
Zájemci o Teslu Roadster 2 si trhají vlasy. Premiéra vozu se opět odkládá
Fotografie: Tesla
  • Premiéra druhé generace Roadsteru se posouvá na příští rok
  • Musk přiznal těžkou zkoušku nervů všech registrovaných zájemců
  • Má se jednat o nejrychlejší roadster na světě

Druhá generace Tesly Roadster měla přijít na trh již v roce 2017 a tehdy slibovala fascinující dynamické parametry a obří baterii. Jenže nyní to vypadá, že nedávno oznámené představení se opět odkládá, jak píše insideevs.com. Sám Elon Musk prozradil, že tímto krokem Tesla velmi těžce zkouší trpělivost všech zájemců, kteří již mají rezervaci na nejrychlejší roadster světa. Kalifornská automobilka má spoustu práce s výrobou a omlazováním současných vozů, proto jí nezbývá čas na vývoj a doladění až čtyřmístného elektromobilu se zrychlením z 0 na 100 km/h v čase 1,9 sekundy.

Je velkou neznámou, kdy se vlastně druhé generace Tesly Roadster konečně dočkáme. Opakuje se zde stejná písnička jako v případě elektrického pick-upu Cybertruck. I ten má pár let zpoždění a zájemce o něj velmi rychle a šikovně přebírá konkurence. Poslední zprávy hovoří o tom, že Tesla Roadster se má představit v polovině příštího roku. Na jeho konci má následně dojít ke startu produkce. Otázkou je i cena. Vývoj bude Teslu stát hromadu peněz a již před 6 lety se hovořilo o tom, že se vůz za méně než 200 tisíc dolarů prodávat nebude (v přepočtu 4,4 miliony Kč).

Diskuze ke článku
Tomáš Čermák
Tomáš Čermák
Vase slibotechna Ilon Mlask.
Ondřej Kvinta
Ondřej Kvinta
Myslím, že si nikdo vlasy netrhá a rozhodně ne lidi, co na takové auto mají. Chápu, že si je "trhá" autor článku při zjištění kolik korun, ne desítek korun, získá autor za takový clickbait titulek.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze