Překvapení od Tesly. Dlouho očekávaný Roadster prý bude umět létat

3
Překvapení od Tesly. Dlouho očekávaný Roadster prý bude umět létat
Fotografie: Tesla
  • Druhá generace Roadsteru se poprvé představila před 7 lety
  • Slova o její schopnosti létat potvrdil sám Elon Musk
  • Design Roadsteru se dočká dodatečných změn

Nečekanou informaci vypustil před pár dny do světa Elon Musk. Ten se vyjádřil krátce k nové generaci modelu Roadster, na kterou všichni čekáme již 7 let. Ano, v roce 2017 se vůz ukázal poprvé veřejnosti a od toho okamžiku čekají tisíce zájemců na to, až budou moci podepsat objednávkový list a zaplatit tučnou sumu. Nová Tesla Roadster se stane nejrychlejší Teslou v nabídce, čemuž pomůže i „raketový systém“, jenž bude podporou pro elektromotory. Díky tomu se Roadster má chlubit zrychlením z 0 na 100 km/h v čase pod dvě sekundy. To hlavní ale teprve přichází. Musk se totiž nechal slyšet, že Roadster druhé generace bude umět létat. Informuje o tom electrek.co a všichni teď spekulují, co se pod tímto krátkým vyjádřením vlastně skrývá.


Výše zmíněný „raketový systém“ má být součástí balíčku SpaceX. Ten nejspíše bude příplatkovým prvkem a dost možná souvisí s vyjádřením ohledně schopnosti létat. Tesla Roadster druhé generace by sice neměla mít vrtule nebo koncepci připomínající auto/letadlo, jenže v případě Muska nikdo neví, co je schopen vymyslet. Další podstatnou informací totiž je, že kvůli původní premiéře vozu v roce 2017 se bude muset radikálně změnit design karoserie. Dost možná se tak dočkáme vozu, který nemá obdoby a všem vytře zrak. Premiéra nové generace Roadsteru se má uskutečnit (snad) příští rok a my jen doufáme, že slib bude konečně dodržen a nedojde k dalšímu odkladu.

Diskuze ke článku
Danny Czech
Danny Czech
Naposledy upraveno: 18. 6. 17:42
Tak to "létání" je už snad 5 let stará informace. Když se poprvé objevily informace o nějakém SpaceX packetu. Mělo by jít o nějaké trysky na stlačený plyn, které vyvinou větší přítlak a tím pádem i rychlejší zrychlení. Mluvilo se tehdy o tom, že teoreticky kdyby šly ty trysky i otočit, tak by to dokázalo auto na chvíli levitovat. Každopádně, tím že bude třeba tuhle tu nádrž vždy něčím natlakovat, tak to nebude na každodenní použití a navíc se spekulovalo i o tom, že by vůz díky tomu packetu nemusel být legální na běžných silnicích, takže by to byla jen blbinka pro vyvolené na okruhy.

Screeny Elonova tweetu z roku 2018
https twitter com/Factschaser/status/1767310005823213608

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze