Létající Teslu Roadster neuvidíme jen ve vesmíru, ale i na Zemi, slibuje Musk

1
Létající Teslu Roadster neuvidíme jen ve vesmíru, ale i na Zemi, slibuje Musk
  • Roadster bude osazen tryskami od SpaceX s pohonem na studený plyn
  • Trysky dramaticky vylepší akceleraci, zvýší maximální rychlost, brzdění a vybírání zatáček

Elon Musk rozhodně neskrývá své nadšení z nového Tesla Roadsteru a není se čemu divit. Má se totiž jednat o nejrychlejší produkční automobil na světe se zrychlením z 0 na 100 km/h za pouhé 1,9 sekundy a neuvěřitelným dojezdem až 1 000 kilometrů. Jeho poslední výrok však překonává všechny předešlé, když oznámil, že Roadster bude moci létat nebo se alespoň vznášet nad zemí. Ano, neděláme si legraci, čtěte dál.

Tesla Roadster (2017)

Vše začalo, když Elon Musk zareagoval na twitterový příspěvek uživatele, ve kterém byl GIF létajícího DeLoreanu z filmu Návrat do budoucnosti. V reakci CEO Tesly se můžeme dozvědět, že nový Roadster „bude umět něco podobného“. Tweet se dostal i ke známé postavě YouTube, recenzentovi Marquesi Brownleemu, který pod tweet napsal: „Mám takový pocit, že si neděláte legraci,“ načež Musk odpověděl: „Ne, nedělám. Roadster bude osazen tryskami od SpaceX s pohonem na studený plyn, které budou napojeny na tlakovou nádobu uloženou pod zadními sedadly.“


Tomu, že Elon Musk doopravdy nežertuje, odpovídá i jeho komentář pocházející z loňského roku, ve kterém uvedl, že Tesla Roadster bude nabízena s packetem SpaceX. Ten by měl obsahovat deset menších trysek, které podle slov Muska dramaticky vylepší akceleraci, maximální rychlost, efektivnost brzdění i vybírání zatáček a dokonce umožní Tesle vznášet se. Roadster, byť v první generaci, se již ostatně proletěl ve vesmíru, tak proč by se nemohla vznášet i na Zemi?

Diskuze ke článku
Evolt
Evolt
Naposledy upraveno: 13. 1. 2019 15:18
,,Roadster bude osazen SpaceX tryskami s pohonem na studený plyn“ - ale budou poháněny ultra stlačeným vzduchem.
,,Marquesi Brownieemu“ - Brownleemu, ne Brownieemu; brownie je americký čokoládový zákusek. Ale tu chybu chápu, protože je na klávesnici ,,i“ blízko ,,l“ a obě písmena vypadají podobně.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze