Nejrychlejší auto světa? Tesla Roadster se hnala více jak 40 tisíc km/h

1
Nejrychlejší auto světa? Tesla Roadster se hnala více jak 40 tisíc km/h
  • Tesla Roadster první generace odstartovala na palubě rakety Falcon Heavy
  • Start rakety společnosti SpaceX se uskutečnil včera
  • Elektromobil Tesla Roadster první generace nyní míří k Marsu

Když Tesla Elona Muska představila druhou generaci Roadsteru, hned se papírově stala nejlépe zrychlujícím automobilem světa. Tento týden se konala jiná velká událost, ve které měl opět prsty kdo jiný než Elon Musk. Jeho společnost SpaceX poslala do vesmíru Falcon Heavy, nejsilnější raketu současnosti. A s Teslou Roadster na palubě. Nikoli však generaci druhou, ale první.

Start rakety proběhl v pořádku. Koneckonců jste ho mohli sledovat i živě na našem webu fZone.cz. Po vystoupání na oběžnou dráhu Země byl odhozen kryt druhého stupně rakety, pod kterým se již skrýval elektromobil Tesla Roadster, navíc s figurínou ve skafandru za volantem a s nonšalantně vyloženou rukou na dveřích. Tesla Roadster se řítí vesmírem rychlostí přes 40 tisíc kilometrů za hodinu. S trochou nadsázky se tedy dá říci, že nejrychlejším autem světa je první generace Tesly Roadster. A pokud nebude mít nějaký vizionář podobně bláznivý nápad, zřejmě tento rekord udrží velmi dlouho.

Mluví se o tom, že Elon Musk by mohl vyučovat, jak se dělá marketing. O umístění Tesly na palubě rakety se psalo napříč světovými médii. Tohle se Muskovi opravdu povedlo. Teď už nám zbývá jen čekat na Teslu Roadster druhé generace, která by v pozemských podmínkách mohla první generaci trumfnout zrychlením z 0 na 100 kilometrů za hodinu, které má proběhnout pod dvě vteřiny.

Zdroj: youtube.com

Diskuze ke článku
Hybrid
A co před X lety sovsovětskij Lunochod? Ten parkuje na měsíci už pěkně dlouho :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze