Tesla si vyvíjí vlastní čipy pro umělou inteligenci, prozradil Elon Musk

Tesla si vyvíjí vlastní čipy pro umělou inteligenci, prozradil Elon Musk
Fotografie: Tesla
  • Většina automobilek používá řešení od zavedených výrobců
  • Tesla tvrdí, že její čip je stejně výkonný, spotřebuje desetkrát méně energie a stojí jen desetinu
  • Musk říká, že Tesla díky svému čipu posune autopilota ještě dále

Autopilot je pro Teslu jedna z nejdůležitějších funkcí. Tesla ho promuje, kde to jen jde, nedávno dokonce najala i nový tým, který má Autopilota dostat na jinou úroveň. A nepůjde jenom o tým, ale také o nové čipy, které si Tesla chce vyvíjet sama.

Tesla Model S (2012)

Vyvíjíme si vlastní čipy pro umělou inteligenci. Dostaneme Autopilota na vyšší úroveň rychleji, pokud se budeme vývoji hardwaru pro umělou inteligenci věnovat sami,“ řekl Elon Musk.

Zatímco většina automobilek využívá produkty renomovaných výrobců, ať už jde o Valeo, Bosch, Samsung, NVIDIA a další, tak Tesla se vrhla na druhou stranu barikády. Až čas ukáže, zda to byla dobrá volba, či nikoli. Podle Elona Muska už nyní čipy od Tesly odpovídají svým výkonem konkurenci, přitom spotřebují pouze desetinu energie a jsou také desetkrát levnější.

Tesla by chtěla auto se svým řešením uvést do dvou, maximálně tří let. Už nyní má velmi propracovaný systém pro „autonomní řízení“. Ačkoli mu Tesla říká Autopilot, víme, že o žádné plně autonomní řízení zatím nejde. Na druhou stranu, měli jsme možnost si řešení od americké automobilky několikrát vyzkoušet především na dálnici a tam funguje velmi dobře.

Zdroj: carscoops.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze