Audi A6 okouká autonomní řízení od modelu A8. Uvidíme ho už v Ženevě?

Audi A6 okouká autonomní řízení od modelu A8. Uvidíme ho už v Ženevě?
  • V Audi A8 najdeme šest procesorů od společnosti NVIDIA
  • Audi A8 má jako první auto autonomní řízení úrovně 3
  • Zpracování dat probíhá rychlostí 2,5 miliard vstupů každou sekundu

Audi A8, přicházející vlajková loď ingolstadtské automobilky, se mimo jiné jako první auto chlubí autonomním řízením úrovně 3. V praxi to znamená, že například v koloně či jízdě po hlavní silnici dokáže Audi uhánět rychlostí až 60 km/h zcela samo. Postará se jak o přidávání plynu, tak o brzdění. A samozřejmě se udrží i ve svém pruhu. To vše bez vaší pomoci.

Uvnitř Audi A8 najdeme šest procesorů od společnosti NVIDIA. Například takový virtual cockpit, který jsme podrobně rozebírali v minulosti, potřebuje pro své dovednosti jeden procesor. Dále v Audi A8 máme displej infotainmentu a v případě Audi A8 i displej, přes který ovládáte klimatizační podmínky. A k tomu už potřebujete nějaký ten výkon. Ale zpět k tématu – stejný systém má dostat Audi A6. Podle všeho bychom Audi A6 mohli vidět už v březnu na ženevském autosalonu.

Procesory NVIDIA sbírají data nejen z radarů, kamer a laserů, ale také z ultrazvukových snímačů. Následně vše propočítávají a dle toho se Audi A8 chová. Zpracování dat probíhá rychlostí 2,5 miliard vstupů každou sekundu.

Zdroj: autocar.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze