Elon Musk se zřejmě stane prvním dolarovým bilionářem světa. Už brzy

Elon Musk se zřejmě stane prvním dolarovým bilionářem světa. Už brzy
Fotografie: Tesla
  • Aktuální majetek nejbohatšího muže planety je odhadován na 260 miliard dolarů
  • Ročně se navyšuje průměrně o 129 %, díky Tesle a nyní zejména i SpaceX

Elon Musk polarizuje společnost jako málokdo. Přesto ale nelze popřít, že dosáhl se svými firmami Tesla a SpaceX bezprecedentního úspěchu, ačkoliv je mu teprve 50 let. Navíc je zřejmě teprve na začátku své hvězdné cesty, která obsahuje spoustu zajímavých nových plánů. Záměry mu vycházejí nad očekávání; zatímco v roce 2018 řekl televizi CNBC, že vidí potenciál, aby se Tesla stala do deseti let společností s miliardovou hodnotou (v dolarech), stalo se tak už v roce 2021, tedy o plných sedm let dříve. Akcie Tesly dále popírají zažité ekonomické poučky a pokračují v raketovém růstu, díky čemuž Musk velmi rychle a masivně bohatne.

Aktuálně to tedy vypadá, že pokud ekonomické ukazatele jeho společností udrží současný kurz, a aktuálně nic nenasvědčuje, že by se to mělo brzy změnit, čistá hodnota Muskova majetku by měla v roce 2024 dosáhnout bilionu dolarů. A to se zatím ještě nikdy nikomu jinému předtím nepovedlo. Aspoň to zveřejnila společnost Approve na základě analýzy finančního softwaru Tipalti. Zajímavé je, že ještě donedávna byl za jednoznačného kandidáta na historicky prvního dolarového bilionáře považován majitel Amazonu Jeff Bezos, do roku 2020 nejbohatší člověk světa. Ten nyní skončil daleko za Muskem a svého prvního bilionu dolarů by měl dosáhnout až v roce 2030.

Elon Musk rozhodně není typickým boháčem ze starého světa, opájejícím se přepychovými radovánkami. Sice používá soukromý tryskáč Gulfstream, jímž se posouvá po celém světě, avšak jeho život za rozmařilý označit vskutku nelze. Věnuje značné sumy na charitu a když přijde k hotovosti, reinvestuje ji do svých společností. Veřejně přiznaný autista dokonce prodal své luxusní nemovitosti v Kalifornii a podle svých slov se přestěhoval do malého prefabrikovaného domu za 50 000 USD (1 123 000 Kč) v Texasu. Jeho bývalá přítelkyně a matka dvou jeho dětí o něm dokonce prohlásila, že občas žili pod hranicí chudoby a Musk dokonce odmítl koupit novou matraci jen proto, že v té staré byla díra.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze