Nová Tesla Roadster oficiálně. Ujede tisíc km na jedno nabití a bude nejrychlejší

3
Nová Tesla Roadster oficiálně. Ujede tisíc km na jedno nabití a bude nejrychlejší
Fotografie: Tesla
  • Jde o nejlépe zrychlující auto na světě
  • Maximální rychlost přesáhne 400 km/h
  • Cena překročí hranici 4 milion korun
  • Interiér je uspořádaný v sestavě 2+2

Na dnešní ráno jsme se těšili především díky premiéře elektrického kamionu Tesla Semi. Elon Musk ale překvapil, když představil i další generaci Tesly Roadster, tentokrát ale s docela jinými parametry. Zatímco první generace byla v podstatě takový Lotus Elise a ujela kolem 200 kilometrů, dnes můžeme mluvit o úplně jiných číslech.

Upřímně, Roadster je ze strany Tesly tvrdým úderem proti všem spalovacím konkurentům.

Jemné designové tvary Roadsteru neubírají na agresivitě. Cíl byl poměrně jasný – vytvořit co nejlehčí automobil s co nejmenším odporem vzduchu. Zatím to vypadá, že se to Tesle povedlo. Na přídi i na zádi jsou poměrně úzká LED diodová světla. Především zadní část vypadá dost agresivně, a to pochopitelně i bez přítomnosti výfuků. Samotný difuzor udělá své.

Všechny nejspíš zajímají technické údaje. Musíme říct, že nám opravdu vyrazily dech. Zrychlení z 0 na 96 km/h proběhne pod dvě vteřiny, konkrétně za 1,9 sekundy. Ještě brutálnější je ale maximální rychlost přesahující 250 mil za hodinu, tedy 400 kilometrů v hodině. Samozřejmostí je pohon všech kol. Závod na čtvrt míle je pak otázkou 8,9 vteřiny. Neméně překvapila kapacita baterie, která je dvojnásobná ve srovnání s nejsilnějším Modelem S. Celých 200 kWh totiž vystačí na tisíc kilometrů dojezdu.

Roadster, tentokrát pro 4 osoby, by měl přijet na trh v roce 2020. Spíše však budeme mluvit o rozmístění 2+2, podobně jako to má například BMW i8.

Tesla si za Roadster bude říkat minimálně 4,3 miliony korun.

Zdroj: tesla.com

Diskuze ke článku
Jaromír Vegr
Jaromír Vegr
Potřebujeme to? Někdo třeba ano, v každém případě si to přece kupovat nemusí nikdo. Je to jeho volby. Tesla jen ukazuje, že žádný čmoud na elektriku nemá a nikdy mít nebude!
All mobile
All mobile
Na to se těším, vypadá úžasně a určitě tak i pojede =)
jirka sirka
Max .rychlost 400km/hod. a kde s tím vehiklem bude jezdit. Uvědomte si, že je všude omezená rychlost. Musk chce asi snížit počet obyvatel na Zemi.Hlavně, aby mu sraly peníze společnosti, které chtějí vydělat, do nekonečna a ne že teď prodělá na na modelu Tesla 3 -250 000 Kč.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze