Podívejte se, jak Tesla ukázala světu sporťák Roadster a kamion Semi

Podívejte se, jak Tesla ukázala světu sporťák Roadster a kamion Semi
  • Tesla Roadster je papírově nejrychlejší auto světa
  • Elektrický kamion dorazí na trh už za dva roky
  • Jeho dojezd je i s přívěsem 800 kilometrů

Zatímco dříve bylo online vysílání představení svých nových produktů devízou především technologických firem v čele se společností Apple, tak dnes už ho streamují i automobilky. Jedná se o poměrně snadný přístup, jak na tiskovou konferenci pozvat velké množství lidí, aniž by museli být přímo na místě. Podobnou strategii volí i americká Tesla. Kolegové z The Verge připravili 9minutové video z celého eventu, takže i vy se můžete podívat, jak to na akci probíhalo.

Tesla před pár dny na svém eventu představila druhou generaci modelu Roadster. Podle papírových hodnot jde o nejrychlejší auto světa. Z klidu na 96 km/h zrychlí za 1,9 sekundy a maximální rychlost má být více než 400 km/h. Dočkáme se ho v roce 2020. A cena? Okolo 200 tisíc dolarů, tedy 4,3 milionů korun bez DPH.

Zatímco Roadsterem Tesla šokovala skoro všechny, tak o Tesle Semi se už vědělo. Její odhalení se mělo konat dříve, ale nejspíše kvůli tomu, že bylo potřeba dokončit Roadster, se event posunul. Teslu tak předběhl Daimler, který ukázal elektrický kamion, ale rozhodně takový mediální poprask nezpůsobil. Semi zrychlí na 96 km/h za pět sekund. Dojezd včetně přívěsu je 800 kilometrů a do prodeje zamíří už za dva roky.

Zdroj: youtube.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze