Tesla Roadster vs. Bugatti Chiron. Volili byste rozumem, nebo srdcem?

6
Tesla Roadster vs. Bugatti Chiron. Volili byste rozumem, nebo srdcem?
  • Roadster zrychlí na 96 km/h o půl sekundy rychleji
  • Cena je o 60 milionů nižší ve prospěch Roadsteru
  • Chiron nabídne vyšší maximální rychlost

Představení Tesly Roadster druhé generace poněkud zastínilo chystaný kamion, o kterém se už dopředu vědělo. A Tesla Semi není jediná, která byla zastíněná. Jednotlivé válce u sportovních modelů se už teď klepou strachy. Otázka je, zda čísla, která Elon Musk o Roadsteru prozradil, budou platná i ve skutečnosti. Každopádně druhá Tesla Roadster zašlape do země všechny spalovací supersporty, a to včetně jedné vzácnosti v podobě Bugatti Chiron.

Měřené hodnoty Tesla Roadster Bugatti Chiron
zrychlení 0 až 96 km/h 1,9 s 2,4 s
ujetí 1/4 míle 8,8 s 9,8 s
zrychlení 0 až 160 km/h 4,2 s 5 s
maximální rychlost 400+ km/h 420 km/h
dojezd 1 000 kilometrů 460 km
konfigurace sedadel 2+2 2
Cena 4,3 miliony korun 65 milionů korun

Tesla Roadster má dorazit na trh v roce 2020. Do útrob se vešla 200kWh baterie, tedy dvakrát větší než nabízí Model S. Dojezd na jedno nabití má být až 1000 kilometrů. Pokud by to byla pravda, tak jde o hodnotu, která by zastínila i nejedno naftové rodinné auto. Automobilový svět se mění více než dříve a pokud chtějí automobilky hrát soutěž o nejrychlejší auto, budou muset přejít na elektřinu, i když si myslíme, že automobilky nechají Teslu hrát si na svém písečku a půjdou svojí cestou.

Minimálně elektrifikace však čeká pomalu všechny. Supersporty jako je Honda NSX, McLaren P1, Porsche 918 Spyder či LaFerrari už elektřinu pro své sportovní úspěchy používají. Proslýchá se, že BMW M3 by mohlo brzy také dostat elektrický pohon. Brzy se to jistě dotkne i Mercedesu či Audi.

Diskuze ke článku
Random
Jen myslím, že by tam mělo být 1000 km místo 100 km u toho dojezdu
hhj
Jestli se dočkáme upgradu baterií v Modelu S a X na např. 2 krát tak větší tak Tesla převálcuje i všechny slíbené koncepty ostatních automobilek.
Karel
Bugatti, to je snad jasné

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze