McLaren P1, LaFerrari a Porsche 918 Spyder. Dočkáme se elektrického trojboje?

4
McLaren P1, LaFerrari a Porsche 918 Spyder. Dočkáme se elektrického trojboje?
Fotografie: Porsche
  • Všechny zmíněné automobilky přemýšlejí, zda do svých hybridních supersportů v budoucnu nasadit čistě elektrický pohon
  • Jednalo by se o konkurenci například pro Rimac Concept_One, který to z klidu na 300 km/h zvládne za 14 sekund

Inkriminovanými vozy kdysi testovala trojice slavných moderátorů, známá z dřívějšího působení v Top Gearu, svojí novou show The Grand Tour. I pokud se ale na dnes již populární pořad nekoukáte, jistě znáte McLaren P1, LaFerrari a Porsche 918 Spyder.

Ale důvod, proč o těchto hypersportech píšeme nyní, je trošku jiný. Spekuluje se, že právě tato trojice by v dalších generacích mohla dostat čistě elektrický pohon. Rozhodně by to dávalo smysl. Jednalo by se pak o konkurenci Rimacu Concept_One, který se z klidu na 300 km/h rozjede už za 14 sekund. Takový McLaren P1 na tom není o moc hůře, stejnou disciplínu zvládne za 16,5 sekundy.

„Nějaký vůz budeme mít brzy, ale ne v blízké budoucnosti,“ řekl šéf Porsche Oliver Blume o hypersportu budoucnosti. „Speciální modely jako 918 Spyder uvádíme každých deset let. 918 přišla v roce 2015, takže ten pravý čas, kdy se o tom můžeme bavit, bude tak za pět let,“ pokračoval Blume.

Ve skutečnosti Porsche 918 Spyder přišlo o dva roky dříve, ale to na celé situaci nic nemění. Podobně je na tom i Ferrari, které by se mohlo vrhnout na pole elektromobilů, a údajně si s touto myšlenkou pohrává i McLaren.

Výzva by to byla pro všechny tři zmiňované automobilky, ale také pro Rimac. Za ním stojí 29letý Mate Rimac a je obdivuhodné, jaký stroj dokázal postavit. Jistě by vše nenechal jen tak a je tak otázka budoucnosti, kam až mohou elektrické supersporty zajít.

Technické parametry Porsche 918 Spyder (2013)

Kompletní specifikace
Konstrukcekupé, 4 643 × 1 940 × 1 167 mm, 1 640 kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: zadní
Výkon661 kW, 887 (608 + 285) koní, točivý moment: 1 280 Nm
Baterie6,8 kWh
Nabíjení
Spotřeba?, dojezd: 19 km
Cena od

Zdroje: motoring.com, motoring.com

Diskuze ke článku
JohnnyGaf
I like blues songs! I really do! And my favourite folk band is Johnnyswim! The members Amanda Sudano and Abner Ramirez are about to give more than 40 concerts to their fans in 2019 and 2020! To know more about Johnnyswim band in 2020 visit site Johnnyswim tour 2020. You aren't going to miss any performance by Johnnyswim in 2020 if you click on the link!
Carriefop
Carrie Underwood is my favourite US contry singer. She is young, beautiful and charming female in her 30s. Her voice takes me away from all problems of this planet so I start enjoy my life and listen songs created by her. Now she is on a Cry Pretty 360 Tour started in May of 2019. The concerts scheduled for this year, up to the 31st of October. Tickets are available for all men and women with different income. If you love contry music, then you must visit at least one Carrie's concert. All tour dates are available at the Carrie Underwood tour Columbia. Open the website and make yourself familiar with all powerful Carrie Underwood concerts in 2019!
ChainGaf
I like EDM songs! I really do! And my favourite EDM band is The Cheinsmokers! DJs Alex Pall and Andrew Taggart are about to perform more than 50 concerts to their fans in 2019 and 2020! To know more about Chainsmokers band in 2020 visit website Chainsmokers tour Detroit. You aren't going to miss any performance in 2019 if you click on the link!
Breakfop
Breaking Benjamin is my favourite band of 2000s. Breaking Benjamin had so many hit songs! The ones I remember are 'The Diary of Jane', 'Tourniquet' and their hit 'So Cold'. These are real songs, not garbage like today! And it is sooo good that they have a tour in 2019! So I'm going to attend Breaking Benjamin concert in 2020. The concert setlist is here: Breaking Benjamin tour 2019. Click on it and maybe we can even visit one of the concerts together!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze