Jozef Kabaň mění dres. Koho BMW vlastně získalo?

Jozef Kabaň mění dres. Koho BMW vlastně získalo?
  • Jeho rukopis nesou nejen modely Škody Auto, ale také Audi či Bugatti
  • Šéfem oddělení designu domácí automobilky byl od roku 2008

O tom, že šéfdesignér Škody Jozef Kabaň po devíti letech mění zaměstnavatele, jistě již víte. Má za sebou velmi úspěšné projekty, v posledních dnech se však nejvíce mluvilo o kontroverzní „čtyřoké“ Octavii. Spekulovalo se, zda právě ta nestojí za ukončením spolupráce. Jaká je pravda, se nejspíše nikdy nedozvíme. Ať tak či tak, ve své kariéře bude Kabaň pokračovat v automobilce BMW.

„Těším se na posílení designérského týmu BMW Group,“ říká Adrian van Hooydonk. „Jozef Kabaň a Domagoj Dukec přinášejí nové zkušenosti, talent a vize, které potřebujeme pro budoucí směřování našeho designu,“ dodává.

Jozef Kabaň se narodil 4. ledna 1973. Studoval střední uměleckou školu a v roce 1991 pokračoval ve studiu produktového a průmyslového designu na Vysoké škole výtvarných umění v Bratislavě. Ve svých 20 letech nastoupil do koncernu Volkswagen, a to díky designérské soutěži, ve které obsadil druhou příčku.

Třetí generace Škoda Superb, Yeti druhé generace, kterého se dočkáme letos, dále Octavia třetí generace, Rapid, Fabia a Kodiaq – jen krátký výčet toho, za čím Jozef Kabaň stojí. Ale to není vše, pracoval také na Audi Q5 minulé generace a především na exteriéru Bugatti Veyron. Vedoucím oddělení designu Škody Auto byl od února 2008.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze