Jaké jsou priority Tesly?

Jaké jsou priority Tesly?
Fotografie: Tesla
  • Jedním z cílů je rozšíření 100kWh baterií pro všechny modely
  • Velký důraz klade Tesla na svého Autopilota
  • Tesla Model 3 dorazí k zákazníkům až v roce 2017

Když Tesla Motors představila svůj „lidový“ vůz se jménem Model 3, tak neutekl jeden den, aby se někde nepsalo, kolik rezervací na něj již automobilka obdržela. Přesné číslo se asi dozvíte jen těžko, ale to zde není vůbec důležité. Tesla na svůj Model 3 velmi spoléhá a není tak divu, že právě tento cenově nejdostupnější model z její nabídky je jeden ze tří prioritních bodů automobilky.

Připomeňme, že na rezervaci jste potřebovali složit vratnou zálohu ve výši jednoho tisíce dolarů, tedy asi 27 tisíc korun. Automobilka slibuje dojezd až 345 kilometrů, zrychlení pod šest sekund a samozřejmě Autopilota, ke kterému se dostaneme později. Jen za nabíjení na Superchargeru si budete muset připlatit. V základní nabídce totiž chybí. A celková cena? 35 tisíc dolarů (870 tisíc korun). Pokud již Model 3 máte zarezervován, pak se ho možná dočkáte už příští rok. Nové rezervace však přijdou na řadu až v roce 2018.

Druhým nejdůležitějším cílem je Autopilot. A aby také ne – už jen samotný název, který Tesla svému asistentu dala, je poněkud odvážný. Však se o tom také napsaly stohy papíru. Nedávno Tesla ukázala nový hardware pro Autopilota, který již má být zcela autonomní. Zmínka padla i o carsharingu Tesla Network, který by vám vydělávat peníze, zatímco by vaše Tesla stála někde na parkovišti. No, velkých plánů se Tesla rozhodně nebojí. My jsme však realisté a víme, že minimálně z pohledu legislativy to bude velký oříšek.

A třetí stěžejní bod v seznamu úkolů? Kompletní nabídka modelů se 100kWh baterií. Jako první tuto variantu nabízí Model S, ale nejspíše to nebude dlouho trvat a na řadu přijde i Model X a později Model 3.

Zdroj: electrek.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze