Tesla má v plánu změnit základní barvu laku svých vozů z černé na bílou

Tesla má v plánu změnit základní barvu laku svých vozů z černé na bílou
Fotografie: tesla.com
  • Za černou barvu si od příštího měsíce zájemci připlatí tisíc dolarů
  • Černá je nejoblíbenější barvou na americkém trhu, kdežto u Čechů vítězí bílá
  • Změna se týká Modelů 3, S a X

Pokud si kupujete vůz jako je Tesla, nejspíš neváháte si připlatit za barvu, která se vám libí. Najdou se však i tací, kterým je to jedno, a proto v rámci úspor zvolí tu nejzákladnější. V takovém případě jim Tesla doposud doručila automobil oděný v černém laku. To by se však mělo příští měsíc změnit.

Tesla Model 3

Černý lak na vozech Tesla se stane příplatkovým zbožím a v základu bude nahrazen bílým. Včera tuto novinku oznámil Elon Musk na svém twitterovém účtu s doplňující informací, že černý lak bude k dostání za příplatek 1 tisíc dolarů, tedy přibližně 23 tisíc korun bez daně. Tím se černý lak cenově vyrovná stříbrné varianty.

Tesla Model 3 – test

Tesla nyní nabízí bílou variantu Pearl White Multi-Coat, za kterou si musí zájemce připlatit 1 500 dolarů u Modelu 3 a 2 000 dolarů u Modelu S a Modelu X (přibližně 45 tisíc korun bez daně). Ovšem tato barva nebude onou základní variantou – Tesla chystá zcela nový bílý lak. Vše se samozřejmě děje ve znamení co největší efektivity výrobního procesu. Bílou jako standardní barvu již Tesla v minulosti nabízela u Modelu S i Modelu X. Konfigurátor vozů každopádně zatím stále nabízí černé provedení jako to základní.

Pro amerického zákazníka se jedná o nepříznivou zprávu z toho důvodu, že černý lak je na americkém trhu vůbec nejoblíbenější barvou. Jak informuje web electrek.co, preferuje jej více jak 22 % všech tamních zákazníků. Bílá barva je až na druhém místě. V České republice je ovšem situace jiná. Bílá barva laku byla v minulém roce českými zákazníky tou nejvyhledávanější. Na druhém místě se umístila šedá a na třetí příčce modrá. Černý lak je mezi českými automobilisty až pátý nejoblíbenější.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze