Tesla upgradem softwaru zvýšila výkon i schopnosti Autopilota. Chystá i nové motory

Tesla upgradem softwaru zvýšila výkon i schopnosti Autopilota. Chystá i nové motory
Fotografie: Tesla Motors
  • Softwarové změny výkonu se týkají Modelu 3
  • Aktualizace Autopilota umožní automatickou změnu jízdních pruhů
  • Model S a Model X dostanou nové elektromotory

Automobilka Tesla vypustila novou aktualizaci softwaru pro vůz Tesla Model 3. Ta odemkne vyšší maximální rychlost a zlepší vlastnosti motoru. Aktualizace se týká také Autopilota. Tesla to oznámila na svých stránkách.

Tesla Model 3

Autopilot nově dostane tři režimy změny jízdního pruhu. První může být aktivní kdykoliv, když řidič použije navigační systém a pojede trasu dle navigace. Pokud systém detekuje možnost změny jízdního pruhu, vyzve řidiče, aby tuto změnu potvrdil. Autopilot poté sám změnu provede. Další možností je změna na popud řidiče. Pokud se tedy řidič rozhodne změnit jízdní pruh, dá znamení o změně směru jízdy a Autopilot na pokyn řidiče změnu sám provede. Další možností je nastavení zcela automatického režimu v případě použití trasy z navigačního systému. Při této možnosti bude podle údajů z GPS sám Autopilot měnit jízdní pruhy v závislosti na trase a aktuálních dopravních podmínkách.

Model 3 elektromotory

Jak již bylo řečeno, nejnovější aktualizace také zvýší výkon Modelu 3. Režim pojmenovaný High Speed Performance umožní verzím Long Range a RWD udržovat vysoké otáčky během rychlé jízdy v delším časovém úseku. Pro verzi Performance přinese tento update s označením 2019.12 novou maximální rychlost, která se z 250 km/h zvýší na 260 km/h.

Zároveň se Tesla podle serveru electrek.com chystá vybavit Model X a Model S zcela novými, účinnějšími elektromotory, vycházejícími z architektury těch použitých u Tesly Model 3. Pohon označovaný jako Raven je typem synchronního reluktančního motoru s permanentními magnety, který vozům přináší vyšší efektivitu i optimální výkonností rozsah a společnosti sníží výrobní náklady.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze