Jak nabíjet elektromobil u rychlonabíjecí stanice E.ON?

2
Jak nabíjet elektromobil u rychlonabíjecí stanice E.ON?
  • K dispozici je nabíjecí standard Mennekes, CHAdeMO i CCS Combo
  • Výhodou je, že u stanice jsou k dispozici všechny kabely, tedy i ten od standardu Mennekes

Nejenom nabíjecí stanice skupiny ČEZ a PRE nebo Superchargery od Tesly – nabíjet můžete také na stanicích E.ON. Jak to probíhá?

Jak nabíjet elektromobil u rychlonabíjecí stanice E.ON?

S naším redakčním Volkswagenem e-Golf od e-carsrent.cz jsme vyrazili do pražských Průhonic, kde se nachází rychlonabíjecí stanice od E.ONu. Jestli jste někdy nabíjeli na stanici skupiny ČEZ, pak vás zde nic nepřekvapí, protože se jedná o stejný postup: přijedete, zvolíte nabíjecí standard, připojíte k automobilu a identifikujete se. V našem případě žádná identifikace nebyla potřeba, nýbrž nabíjení bylo zdarma. Jakmile chce nabíjení ukončit, stačí tapnout na displej.

Na displeji vidíte, kolik energie jste nabili, a také máte informace o tom, jak dlouho už nabíjíte. K dispozici jsou všechny standardy, tedy Mennekes, CCS Combo i CHAdeMO. Výhodou je, že u stanice je i kabel Mennekes, takže si ho nemusíte vozit s sebou. Nabijete zde tedy BMW i3, Volkswagen e-Golf i Nissan Leaf i Hyundai Kona Electric. Jen s Teslou budete potřebovat redukci. To se však netýká evropské Tesly Model 3, která dostanete CCS Combo.

Diskuze ke článku
JO
Nabíjím ráda baví mne to a vše kolem toho ale aby to bylo super chci lepší vozítko
!!!!
Elektra
Rychlonabíječce bych se raději vyhýbal.Zbytečně ničí baterii velkým proudem.Baterie potřebuje pozvolné nabíjení a tyto šoky jsou akorát urychlení její smrti.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze