Izraelští studenti budou ve spolupráci s ČVUT pracovat na bateriových systémech

Izraelští studenti budou ve spolupráci s ČVUT pracovat na bateriových systémech
  • Půjde o spolupráci izraelských studentů z Technionu a studentů z ČVUT
  • Obě skupiny se budou věnovat především projektům kolem elektromobility

ČEZ ESCO ze Skupiny ČEZ je jednou z několika českých firem, které byly vybrány do prvního ročníku projektu Česko-izraelského akcelerátoru CIPA (Czech-Izrael Partnership Accelerator). Mezinárodní studentské týmy z ČVUT a izraelské univerzity Technion v Haifě budou pod vedením zkušených mentorů navrhovat inovativní řešení konkrétních zadání průmyslových partnerů. První ročník se zaměřil na téma chytrých měst.

První ročník projektu CIPA je pouze začátkem česko-izraelské spolupráce v oblasti inovací. Jsem velmi potěšen, že se studenti budou zabývat oblastí Smart City. Tomuto oboru se totiž v Izraeli věnuje okolo 250 start-upů, které vyvíjejí přední světové technologie. Věřím, že spolupráce v mezinárodních týmech na konkrétních inovativních řešení bude přínosem pro všechny účastníky a u studentů podpoří jejich podnikatelského ducha,” říká Daniel Meron, velvyslanec Izraele v České republice.

Mezi vybranými tématy, na jejichž řešení se studentské týmy zaměří, patří elektromobilita a řízení životního cyklu elektrobaterií od společnosti ČEZ ESCO, provoz dedikované mobilní sítě pro kritické aplikace od společnosti Nordic Telecom, budoucnost dopravy v rámci autonomní mobility ve velkých městech společnosti ELTODO a systém TE-VOGS ke zvýšení bezpečnosti pozemního provozu od AERO4TE.

Technion je univerzitou, která se pravidelně umisťuje na předních místech světových žebříčků a vyšlo z ní několik nositelů Nobelových cen, ČVUT dala světu Christiana Dopplera a Františka Křižíka a je nejlepší technickou univerzitou v Česku,“ říká generální ředitel ČEZ ESCO Kamil Čermák. „Těším se na inovativní řešení a nápady, se kterými studenti přijdou.“

Jsem rád, že na půdě ČVUT vznikají nové příležitosti k propojování vědy a průmyslu za aktivní účasti studentů i zkušených odborníků z praxe. Je pro nás mimořádně důležité, abychom na ČVUT podporovali inovační potenciál talentovaných studentů. Právě projekt CIPA je unikátní příležitostí a věřím, že získáme celou řadu nových zkušeností a příležitostí,” uvedl rektor ČVUT Vojtěch Petráček.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze